Béda révisi "OPEC"

2 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Desember → Désémber
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Republik → Républik, Indonesia → Indonésia, gede → gedé using AWB)
m (→‎Sajarah: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Desember → Désémber)
 
Organisasi nagara-nagara pangekspor minyak (OPEC) diadegkeun di [[Baghdad]], [[Irak]], ku nandatanganan pajangjian dina bulan [[September 1960]] ku lima nagara, nyaéta Républik Islam [[Iran]], [[Irak]], [[Kuwait]], [[Arab Saudi]] jeung [[Venezuela]]. Maranéhna jadi anggota pamadeg organisasi.<ref name="dua">{{en}}[http://www.opec.org/opec_web/en/about_us/25.htm About OPEC] (diakses 16 Mei 2016)</ref>
Nagara-nagara éta tuluy ngagabung jeung [[Qatar]] ([[1961]]), [[Indonesia]] ([[1962]]), [[Uni Emirat Arab]] ([[1969]]), [[Nigeria]] ([[1971]]), [[Ekuador]] ([[1973]]), [[Gabon]] ([[1975]]) jeung [[Angola]] ([[2007]]).<ref name="dua"/>
Dina DesemberDésémber 1992 nepi ka Oktober 2007, Ekuador ditangguhkeun kaanggotaanana.<ref name="dua"/> Gabon dieureunkeun kaanggotaanana dina taun 1995.<ref name="dua"/> Indonésia ditangguhkeun kaanggotaanana dina Januari 2009, ngan diaktipkeun ti 1 Januari 2016.<ref name="dua"/> Ieu berarti, Organisasi miboga total 13 nagara anggota.<ref name="dua"/>
Statuta OPEC ngabédakeun antara anggota pangadeg jeung anggota pinuh - nagara-nagara nu aplikasi kaanggotaanana geus ditarima ku konferensi.<ref name="dua"/>
 
18.254

éditan