Béda révisi "Robiul awal"

2 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh
m
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: teh → téh)
 
{{BulanIslam}}
'''Robiul Awal atawa Mulud atawa Maulid''' ('''ربيع الأول''', '''Rabi'ul Awal, Maulid (مولد)''') nyaéta bulan katilu dina [[Kalénder Hijriyah|pananggalan hijriyah]] sabada bulan [[Sopar]] saméméh Rabi'ul Akhir atawa bulan [[Silih Mulud]].
 
== Asal Ngaran ==
Dingaranan bulan Rabi'ul Awal ti mimiti taun 412 H zaman Kilab bin Murroh, aki ka-5 Kangjeng Nabi Muhammad saw. Nurutkeun urang Arab, bulan Rabi'ul Awal tehtéh saparapat bulan dina sataun.<ref>https://www.marefa.org/%D8%B1%D8%A8%D9%8A%D8%B9_%D8%A7%D9%84%D8%A3%D9%88%D9%84/ ربيع الأول</ref>
 
== Kajadian dina bulan Mulud ==
{{Hijriyah}}
{{pondok}}
 
[[Kategori:Kalénder Hijriah]]
18.254

éditan