Béda révisi "Bisma"

8 bita ditambahkeun ,  9 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ngabogaan → mibanda (4))
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
}}
'''Bisma''' ([[basa Sansakerta]]: भीष्म, ''Bhīshma'') lahir kalayan ngaran '''Déwabrata''' ([[Basa Sansakerta]]: देवव्रत, ''Dévavrata''), nyaéta salah sahiji inohong utama dina [[wiracarita]] ''[[Mahabarata]]''. Manéhna téh anak ti pasangan Prabu [[Santanu]] jeung [[Dewi Gangga]]. Manéhna ogé mangrupa aki ti [[Pandawa]] jeung [[Kurawa]]. Sawaktu ngora ngaran manéhna téh Déwabrata, tapi diganti jadi Bisma saprak manéhna sumpah moal kawin saumur hirup. Bisma ahli dina sagala rupa peperangan sarta pohara dipikaajrih ku [[Pandawa]] sarta [[Kurawa]]. Manéhna gugur dina hiji perang rongkah di tegal [[Kurusetra]] ku panah anu dileupaskeun ku [[Srikandi]] kalayan bantuan [[Arjuna]]. Tapi manéhna henteu langsung perlaya waktu harita; manéhna sempet hirup salila sawatara poé sarta nyaksian kaancuran para [[Kurawa]]. Manéhna ngaleupaskeun nafas panungtungan waktu panonpoé aya di kalér (''Uttarayana'').
 
 
 
 
Lol
 
== Harti ngaran ==
Pamaké anonim