Protista: Béda antarrépisi

582 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Prorista nyaeta oraganismeeukariotik nu hirup dina habitat nu relatif baseh Jeung sabagean saluran mikroskopis.Prorista teu digolongkeun ka Jero tumbuhan,hewan,atanapi jamur,lo...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
Prorista nyaeta oraganismeeukariotikoraganisme eukariotik nu hirup dina habitat nu relatif baseh Jeung sabagean saluran mikroskopis.Prorista teu digolongkeun ka Jero tumbuhan,hewan,atanapi jamur,loba dina jenis prorista didasarkeun Kana kamiripanna organisme eukariot nu Senen.Berdasarkeun hal eta,prorista dibagi tilu kelompok secara umum ,nyaeta Prorista miripmangrupi jamur,prorista mangrupi tumbuhan,jeung prorista mangrupi Sato.
 
== Prorista mangrupi jamur ==
 
 
Prorista mangrupi jamur hirup dina taneh lembab Jeung sipatna heterotrof.tuangeun Jeung energi nu dimenangkeun ku cara nguraikeun materi organik tina makhluk hirup sejenna.prorista mangrupi jamur dibagi jadi tilu filum,nyaeta;
 
* Myxomycota(jamur lendir) plasmodial kusabab vase vegetatifna mangrupakeun lendir nu nyebar Jeung menang gerak secara amoeboid.
* Oomycota
 
(jamur cai) kasusun Kana beunang hifa henteu kasekat Jeung Bandung loba nukleus.dinding hifa kasusun Kana zat selul
 
 
*
Pamaké anonim