Protista: Béda antarrépisi

1.448 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Tidak ada ringkasan suntingan
 
 
Prorista mangrupi jamur hirup dina taneh lembab Jeung sipatna heterotrof.tuangeunTuangeun Jeung energi nu dimenangkeun ku cara nguraikeun materi organik tina makhluk hirup sejenna.proristaProrista mangrupi jamur dibagi jadi tilu filum,nyaeta;
 
* Myxomycota(jamur lendir) plasmodial kusabab vase vegetatifna mangrupakeun lendir nu nyebar Jeung menang gerak secaraku amoeboid.
*Oomycota(jamur air)kasusun dina benang hifa henteu kasekat Jeung ngandung loba nukleus.
* Oomycota
*Acrasiomycota atanapi jamur lendir salurel nyaeta Prorista nu sok hirup dina awi-awi lapuk Jeung bahan organik anu ngaburuk.
 
== Prorista mangrupi tumbuhan(alga) ==
prorista mangrupi tumbuhan nyaeta oraganisme nu sifatna autotrof.
 
1.Sifat jeung struktur tubuh alga mikaboga bentuk tubuh nu ngavariasi,dikawitan tina uniseluler,kakoloni,jeung Aya oge nu multiseluler mangrupakeun beunang,lambaran,jeung pajukutan.
 
2.Perkembangbiakan alga menang berkembang biak sacara vegetatif atanapi generatif.
 
•perkembangan sacara vegetatif ngabelah awak dilakukeun alga uniseluler.
 
3. Pngelompokan alga didasarkeun Kana kandungan pigmen.Alga nyaeta struktur dinding sel Jeung kandungan cadangan Tuangeunna.
 
== Prorista mangrupi sato ==
Prorista mangrupi sato bentukna ngavariasi Jeung menang gerak ku cara nu berobah-robah.
 
1.Kelas rhizopoda bentuk awalnya osok berobah-obah kusabab terdiri ku dua macam sitoplasma.
 
2.Kelas flagellata mangrupakeun bahan geurak pikeun organisme iye. Sato di sebut oge ku mastigophora.
 
3.Kelas ciliata nu paling terkenal nyaeta paramaecium nu mikaboga bentuk tubuh sapertos sendal.
 
4.Kelas sporozoa nu terkenal nyaeta plasmodium sp.Sato iyeu nyerang sel getih Jeung sel hate jalma nu nyebabkeun penyakit malaria.
 
5.khasiat protozoa pikeun Kahuripan manusia kusabab menang ngadahar Bakteri nu sifatna potogen (ngarugikeun).
 
 
 
 
* embab.
*
*
*
 
(jamur cai) kasusun Kana beunang hifa henteu kasekat Jeung Bandung loba nukleus.dinding hifa kasusun Kana zat selul
Pamaké anonim