Béda révisi "Lauk"

1.717 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: Rea → réa)
 
Pikeun klasifikasi anu leuwih lengkep, mangga tingal artikel [[vertebrata]].
 
== Balong Lauk ==
Lauk mangrupi salah sahiji tuangeun anu penting pikeun manusa. Lauk mangrupi sumber daging, oméga-3, protein, sélénium, vitamin D, jeung nutrisi anu séjén. Kusabab eta, seueur balong anu ngabaranahan lauk, boh balong buatan atawa ti balong alami. Seueur paraméter kaayaan cai anu kedah diperhatoskeun kana balong lauk, diantarana:
 
* [[pH]], atawa darajat kaasaman. Nilai pH pikeun balong lauk biasana dijaga antara pH nétral = 7 ka saeutik basa. Pikeun ngukur pH balong lauk, biasana nganggo [https://www.hargaphmeter.com/2019/10/ady-lab-harga-ph-meter-untuk-kolam-ikan-ph-meter-air-digital-portable-hanna-instruments.html pH meter kolam ikan].
* DO (dissolved oxygen) atawa [[oksigén]] terlarut. Oksigén terlarut penting pisan kusabab sumber udara jang lauk meh tiasa bertahan hirup. Biasana nilai DO ti balong lauk dijaga = 5 mg/L. Alat anu dianggo pikeun ngukur oksigén nya éta [https://www.hargadometer.com/2019/10/ady-lab-harga-do-meter-apera-do-850-harga-dissolved-oxygen-meter-murah-portable-untuk-kolam-ikan.html DO Meter Kolam Ikan].
* TDS (Total Dissolved Solids) atawa total padatan terlarut, nya éta kabeh matéri anu larut dina sampel cai. Cai anu loba TDS bakal katingali kiruh jeung teu séhat kana lauk. Biasana TDS anu alus jang cai anu teu berbahaya sakitar 500 ppm. Alat anu dianggo pikeun ngukur TDS nya eta [https://www.hargatdsmeter.com/2019/11/lengkap-daftar-harga-tds-meter-air-digital-merk-hanna-instruments-dan-apera-termurah-di-ady-lab-toko-jual-tds-meter-di-bandung-dan-jakarta.html TDS meter].
 
== Baca ogé ==
* [http://www.wildanimalsonline.com/fish/ Information about fish] - Wild Animals Online encyclopedia
* [http://www.mnoutdoors.org Minnesotas Foremost Fishing, Hunting, and Outdoor Community] - réad Stories, Download our Newsletter, Join our Club!
*[https://www.hargaphmeter.com/2019/10/ady-lab-harga-ph-meter-untuk-kolam-ikan-ph-meter-air-digital-portable-hanna-instruments.html Aplikasi pH Meter Kolam Ikan]
 
{{tarjamahkeun|Inggris}}
22

éditan