Béda révisi "29 Nopémber"

2.456 bita ditambahkeun ,  7 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
(→‎Tumbu luar: clean up, replaced: {{months}} → {{bulan}} using AWB)
{| style="float:right;"
|-
|{{calendar|lk=on|show_year=on|float=right|month=November|prevnext=on}}
|{{NovemberCalendar}}
|-
|{{ThisDateInRecentYears|Month=November|Day=29}}
|}
'''29 Nopémber''' nyaéta poé ka-333 dina sataun <!--(ka-309334 dina [[taun kabisat]]) dina [[kalénder Gregorian]], sésana 5732 poé.-->
 
== Kajadian ==
 
* [[903]] – Pasukan [[Abbasiyah]] dina Pimpinan [[Muhammad bin Sulaiman al-Khatib]] ngéléhkeun urang Qarmasians di Patempuran Hama.
* [[1394]] – Raja Koréa Yi Seong-gye, nu ngadegkeun Dinasti Joseon, mindahkeun puseur nagri ti Kaesŏng ka Hanyang, kiwari katelah ku ngaran [[Seoul]].
* [[1612]] – Patempuran Swally lumangsung, réngsé ku leupasna [[India]] ti Karajaan [[Portugis]] ka [[Britania Raya|Karajaan Inggris]].
* [[1729]] – Indian Natchez nelasan urang [[Perancis]], 138 lalaki, 35 awéwé jeung 56 barudak di Bénténg Rosalia, di deukeut tempat nu kiwari disebut Natchez, [[Missisippi]].
* [[1732]] – Lini 6,6 mw Irpina, ngalatankeun 1.940 maot di tempat nu baheula Karajaan Naples, kiduleun [[Itali]].
* [[1776]] – Perang Révolusioner Amérika: Patempuran Bénténg Cumberland, Nova Scotia, réngsé ku datangna bantuan pasukan ti Inggris.
* [[1781]] – Kru kapal pangangkut hamba sahaya Inggris ''Zong'', nelasan 133 urang [[Afrika]] ku cara dialung-alungkeun ka laut sangkan meunang klaim asuransi.
* [[1847]] – Missionaris Dr. Marcus Whitman, pamajikanna Narcissa jeung 15 séjénna diparaéhan ku Indian Cayuse jeung Umatilla, ngabalukarkeun Perang Cayuse.
* [[1864]] – Perang Amérika Indian: Pangbantéan Sand Creek: Rélawan Kolorado dipingpin ku Kolonél John Chivington ngabantéy saheunteuna 150 urang rakyat biasa Suku [[Cheyenne]] jeung [[Arapaho]] di sajeroeun wilayah Kolorado.  
* [[1872]] – Perang Modoc  antara Pasukan AS jeung Indian [[Modoc]] dimimitian ku Patempuran Leuwi Lost.
* [[1899]] – [[FC Barcelona]] diadegkeun ku urang Katalan, Spanyol jeung Inggris.
* [[1929]] – Admiral AS Richard E. Byrd mingpin ékspédisi munggaran ka [[Kutub Kidul]].
* [[1945]] – Républik Rakyat Féderal Yugoslavia didéklarasikeun.
* [[1947]] – Rencana Pangbagian: [[Majelis Umum PBB]] nyatujuan réncana pangbagian [[Palestina]].
* [[1963]] – Pasawat ''Trans-Canada Air Lines Flight 831'' murag teu lila sanggeus leupas landas ti Bandara Internasional Montral-Dorval, nelasan kabéh 118 jalma dina jero kapal.
* [[1972]] – Atari medalkeun ''Pong'', gim vidio munggaran nu suksés.
* [[1987]] – Agén [[Koréa Kalér]] masangkeun bom dina pasawat ''Korean Air Flight 858'', nun nelasan 115 panumpang jeung kru.
* [[2009]] – Maurice Clemmons némbak tur maténi opat pulisi di jero warung kopi di Lakewood, [[Washington]].
 
== Nu babar ==
 
== Nu pupus ==
 
== Poé peré / poé panginget-nginget ==
 
== Tumbu luar ==
1.278

éditan