Béda révisi "Asam sulfat"

11 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, oge → ogé , nyaeta → nyaéta, sareng → jeung (4), tiasa → bisa , ageung → gedé, kalayan → kalawan, lami → lila, gaduh → boga using AWB
(Edit formatting)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa, oge → ogé , nyaeta → nyaéta, sareng → jeung (4), tiasa → bisa , ageung → gedé, kalayan → kalawan, lami → lila, gaduh → boga using AWB)
 
'''Asam''' '''sulfur''' ([[Walirang|alternatif ejaan]] '''asam sulfat'''), ogé katelah '''vitriol''', nyaéta asam mineral anu diwangun ku unsur [[walirang]], [[oksigén]] sarengjeung [[hidrogén]], kalayankalawan rumus molekular [[Proton|H<sub>2</sub>]]SO<sub>4</sub>. Asam sulfat nyaéta mangrupakeunmangrupa cairan anu teu aya warnaan (bening), bau, sarengjeung bentukna siga sirop anu leyur dina [[cai]] sarengjeung disintésis dina réaksi anu kacida éksotérmik. <ref name="ds">{{Cite web|url=http://www.arkema-inc.com/msds/01641.pdf|title=Sulfuric acid safety data sheet|website=arkema-inc.com|archiveurl=https://web.archive.org/web/20120617181442/http://www.arkema-inc.com/msds/01641.pdf|archivedate=17 June 2012|quote=Clear to turbid oily odorless liquid, colorless to slightly yellow.}}</ref>
 
Karat na bisa digambarkeun ka na asam kuat alamialila, sarta di konsentrasi anu ageunggedé, digambarkeun ka na sipat penguapan sarengjeung oksidasi na. Asam sulfur ogeogé gaduhboga sipat higroskopis, nyaetanyaéta gampang nyerep [[Saab|uap cai]] ti [[Atmosfir|hawa]].<ref name="ds">{{Cite web|url=http://www.arkema-inc.com/msds/01641.pdf|title=Sulfuric acid safety data sheet|website=arkema-inc.com|archiveurl=https://web.archive.org/web/20120617181442/http://www.arkema-inc.com/msds/01641.pdf|archivedate=17 June 2012|quote=Clear to turbid oily odorless liquid, colorless to slightly yellow.}}</ref> Nalika aya hubungan, asam sulfat tiasabisa nyababkeun kaduruk kana kulit; bahaya pisan bahkan dina konsentrasi sedeng.<ref name="OA">{{Cite web|url=http://www.dynamicscience.com.au/tester/solutions/chemistry/sulfuricacid1.html|title=Sulfuric acid – uses|website=dynamicscience.com.au|archiveurl=https://web.archive.org/web/20130509024826/http://www.dynamicscience.com.au/tester/solutions/chemistry/sulfuricacid1.html|archivedate=9 May 2013}}</ref><ref name="TB">{{Cite web|url=https://web.archive.org/web/20190614101454/https://collaboration.basf.com/portal/load/fid1032678/E015%20Sulfuric%20acid%20C.pdf|title=BASF Chemical Emergency Medical Guidelines – Sulfuric acid (H2SO4)|publisher=BASF Chemical Company|accessdate=December 18, 2014}}</ref> Alat pikeun ngukur konsentrasi asam sulfur biasana disebut [https://www.hargaphmeter.com/2019/10/lengkap-tipe-dan-harga-ph-meter-hanna-instrument-digital-portable-hidroponik-tanah-air-ady-lab.html pH meter], nyaéta alat pikeun ngukur darajat kaasaman suatu larutan, di mana pH diturunkeun dina konsentrasi ion hidrogén.
 
== Rujukan ==
 
[[Kategori:Sulfur]]