Jurassik: Béda antarrépisi

2 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
m
→‎Étimologi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nami → ngaran using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé , dimana → di mana, sareng → jeung (10), sapertos → saperti , kanggo → pikeun , nampi → narima, mangrupikeun → mangrupa (4), langkung → leuwih , para using AWB)
m (→‎Étimologi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nami → ngaran using AWB)
 
 
== Étimologi ==
Istilah Kronostratigrafik "Jurassik" langsung aya hubunganna jeung [[Pagunungan Jura]]. [[Alexander von Humboldt]] ngaku gunung anu didominasi batu kapur di Pagunungan Jura salaku formasi aanu kapisah anu henteu geus kalebeut dina sistem statigrafik anu ditetepkeun ku [[Abraham Gottlob Werner]], jeung anjeunna naminangaranna "Jurakalk" dina 1795. Ngaran "Jura" asalna tina akar Celtic "jor". Anu disebut Latin jadi "Juria", hartosna leuweung (ieu "Jura" mangrupa leuweng gunung leuweung).
 
== Réferénsi ==