Béda révisi "Carita Parahiyangan"

66 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
Aksara Sunda
m (→‎Patempatan/wilayah Sunda: Ngarapihkeun éjahan, replaced: teu aya → euweuh)
(Aksara Sunda)
 
'''''Carita Parahiyangan''''' ([[aksara Sunda]]: {{sund|ᮎᮛᮤᮒᮕᮛᮠᮡᮀᮍᮔ᮪}}) mangrupa ngaran hiji [[naskah]] [[Sunda]] nu dijieun kira ahir [[abad ka-16]], nu nyaritakeun sajarah tatar Sunda, utamana ngeunaan kakawasaan [[karajaan Galuh]] jeung [[karajaan Sunda|Sunda]]. Dingaranan ktiu dumasar kana bubuka eusina nu nyebutkeun "''ndéh nihan carita parahiyangan''". Dumasar kana carita nu mungkasna, ieu naskah dijieun dina ahir [[abad ka-16]] atawa awal [[abad ka-17]], nalika kakuatan pulitik Islam saeutik-saeutik geus nyilihan kakawasaan Sunda di [[Pakuan Pajajaran]].
 
==Naskah==
17

éditan