Béda révisi "Angin"

373 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
nambihkeun cutatan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: timana → ti mana, kualatan → ku alatan, naluntik → nalungtik using AWB)
m (nambihkeun cutatan)
[[File:Peta angin.png|thumb|right|300px|Gelebugna angin ditempo tina [[poto]] [[satelit]]]]
'''Angin''' nyaéta aliran hawa dina luar bumi nu gerak ti daérah nu miboga témperatur handap ka daérah nu miboga témperatur luhur.<ref name=“Lulu”>{{Cite book | title =Kamus Genggam Bahasa Sunda| first =Lulu| last = Luthfiyani| publisher = Frasa Lingua| location =Yogyakarta2016|ISBN=9786026475275|url=https://books.google.co.id/books?id=uTKyDgAAQBAJ&printsec=frontcover&dq=sunda&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwjrs67XuoDmAhX6xzgGHTTeDBMQ6AEIKTAA#v=onepage&q=sunda&f=false|accessdate=23 Nopember 2019}}</ref><ref name="hiji">Tim Penyusun Kamus PS. 2013. ''Kamus Pertanian Umum''. Jakarta:Penebar Swadaya ISBN 9790025939</ref>
Angin téh tina ayana béda [[suhu]] di sababaraha tempat nu ngabalukarkeun robahna tekenan [[hawa]] disababaraha tempat ogé.<ref name="Rig">{{Cite book | title = A Dictionary of the Sunda Language of Java| last = Jonathan| first =Rigg | publisher =Bataviaasch Genootschap van Kunsten en Wetenschappen | location =Universitas Harvard | year =1862 }}</ref>
Tekenan hawa bakal naék mangsa suhu keur [[panas]] jeung bakal turun deui mangsa suhuna niisan, niupna hawa ti tempat panas ka tempat anu leuwih [[tiis]] disebut angin.<ref name="Erlangga"/> Niup tina daérah anu tekenan hawana luhur ka daérah anu tekenan hawana leuwih handap.<ref name="Erlangga"/>
2.850

éditan