Béda révisi "7 Désémber"

3.112 bita ditambahkeun ,  10 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
(→‎Tumbu luar: clean up, replaced: {{months}} → {{bulan}} using AWB)
{| style="float:right;"
'''7 Désémber''' nyaéta poé ka-341 dina sataun <!--(ka-309 dina [[taun kabisat]]) dina [[kalénder Gregorian]], sésana 57 poé.-->
|-
|{{calendar|lk=on|show_year=on|float=right|month=December|prevnext=on}}
|-
|{{ThisDateInRecentYears|Month=Désémber|Day=2}}
|}
'''7 Désémber''' nyaéta poé ka-341 dina sataun <!--(ka-309342 dina [[taun kabisat]]) dina [[kalénder Gregorian]], sésana 5724 poé.-->
 
== Kajadian ==
 
* [[1703]] – Badéy Rohaka taun 1703, pangedé-gedéna angin badéy nu kungsi kacatetkeun narajang bagéan kidul [[Britania Raya]]. Kacepetan anginna nepi ka 120 mpj, sarta 9.000 jalma maraot.
* [[1869]] – [[Jesse James]] mimiti ngarampog bank, nu kacatetkeun, di Gallatin, [[Missouri]].
* [[1922]] – Parlemén [[Irlandia Kalér]] milih tetep tumetep gabung ka [[Britania Raya|Karajaan Inggris]] timang ngagabung ka Irlandia Kidul.
* [[1941]] – [[Perang Dunya II|Perang Dunia II]]: Serangan ka [[Pearl Harbor]]: Angkatan Laut [[Jepang|Karajaan Jepang]] ngalumangsungkeun serangan dadakan ka kapal-kapal perang Pasifik Amérika sarta patahanan Angkatan Basanjata jeung pasukan udara Angkatan Laut di Pearl Harbor, [[Hawaii]].
* [[1942]] – Perang Dunia II: Komando Inggris ngajalankeun Operasi Frankton, hiji serangan ka kapal-kapal di palabuan Bordeaux.
* [[1946]] – Kahuruan di Hotél Winecoff di [[Atlanta]], Georgia, [[AS]], nelasan 119 jalma. Pangmaut-mautna kahuruan dina sajarah AS.
* [[1949]] – Perang Sodara China: Pamaréntah Républik China ([[Taiwan]]) pindah ti Nanking ka [[Taipei]].
* [[1963]] – ''Replay'' (tayangan ulang) mimiti dipintonkeun dina laga sépakbola Amérika antara AB ngalawan AL di [[Philadelphia]], [[Pennsylvania]], [[Amérika Sarikat]].
* [[1971]] – Patempuran Sylhet lumangsung antara militer [[Pakistan]] ngalawan Mukti Bahini ti [[Bangladesh]].
* [[1983]] – Boeing 727 ''Iberia Airlines'' diadu jeung Aviaco DC-9 dina kaayaan pinuh ku kabut, nalika kadua kapal éta keur ngadararat di Bandara Barajas [[Madrid]], nelasan 93 jalma.
* [[1987]] – Pasawat ''Pacific Southwest Airlines'' 1771, hiji ''British Aerospace'' 146-200A, murag deukeut Paso Robles, [[Kalifornia|California]], nelasan 43 jalma sajeroeun kapal, sabada saurang panumpang nu ngadat némbak dununganna tuluy némbak kadua urang pilot sarta nyetiran pasawat nyoba-nyoba ngadarat.
* [[1988]] – Lini [[Arménia|Armenia]] 6.8 Ms ngendag-ngendag bagéan kalér nagara éta ku [[inténsitas Mercalli]] maksimum X (Ngancurkeun), nelasan 25.000-50.000 jalma sarta cidera antara 31.000-130.000. 
* [[1993]] – Panémbakan di Jalan Rél Long Island: Panumpang  Colin Ferguson maéhan genep jalma sarta natuan 19 séjénna di Jalan Rél Long Island di Nassau County, [[New York]].
* [[1999]] – ''A&M Records, Inc.'' lawan ''Napster, Inc.'': Asosiasi Industri Rékaman Amérika nungtut layanan pangbagian ''file peer-to-peer'' nu Napster, nuduh minangka palanggaran hak cipta.
* [[2016]] – Angkatan Basanjat [[Syria]] ngalumangsungkeun serangan skala gedé sarta nguntupan palawanan al (Sheikh Lutfi, Marja, Bab al-Nairab, Maadi, Al-Salhin) di wétaneun Aleppo bari dirojong ku Angkatan Udara [[Rusia]] jeung milisi [[Iran]].
* 2016 – Pasawat ''Pakistan International Airlines'' 661, dina hiji pangapungan doméstik ti Chitral ka [[Islamabad]], murag deukeut Havelia, nelasan kabéh 47 jalma di jero kapal.
 
== Nu babar ==
 
== Nu pupus ==
 
== Poé peré / poé panginget-nginget ==
 
== Tumbu luar ==
1.424

éditan