Béda révisi "Kénozoikum"

Taya parobahan ukuran ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ea → éa, kusabab → ku sabab, sareng → jeung (18), sapertos → saperti (2), atanapi → atawa (2), mangrupikeun → mangrupa, langkung → leuwih (2), ageung → gedé, kal using AWB)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP Édit visual
 
[[Gambar:Arsinoitherium zitteli.jpg|jmpl|Fosil ti jaman [[Oligosin]], Kénozoikum.]]
'''Éra Kénozoikum''' atawa '''Néozoikum''' nyaéta salah sahiji périodeu anu paling narik dina sajarah Bumi, sacara géologis, iklim, biologis. Éta ogé périideupériodeu sajarah pangahirna (jeung ayeuna). Éra Kénozoikum kabagi dua périodeu, nyaéta [[Paleogene]], [[Neogene]], jeung [[Kuarter]] anu kabagi dina jaman. Kénozoikum geus ningali kapunahan dinosaurus non-avian jeung naékna umat manusa. Ditandaan ku [[Peristiwa Kapunahan Kapur-Térsiér|Peristiwa kapunahan Kapur-térsiér]] dina tungtung périodeu [[Kapur (periodé)|Kapur]] jeung tungtung Éra Mésozoikum. [[Périodeu (waktos géologis)|Périodeu]] ieu mangrupa périodeu kahirupan ayar. [[Mamalia]] panginteun henteu geus bangkit tina lautan ayeuna, tapi maranéhna mekar jadi rupa-rupa bentuk téréstrial, laut, jeung avian.
 
== Étimologi ==
243

éditan