Béda révisi "29 Nopémber"

1.143 bita ditambahkeun ,  7 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
 
* [[1847]] – Missionaris Dr. Marcus Whitman, pamajikanna Narcissa jeung 15 séjénna diparaéhan ku Indian Cayuse jeung Umatilla, ngabalukarkeun Perang Cayuse.
* [[1864]] – Perang Amérika Indian: Pangbantéan Sand Creek: Rélawan Kolorado dipingpin ku Kolonél John Chivington ngabantéy saheunteuna 150 urang rakyat biasa Suku [[Cheyenne]] jeung [[Arapaho]] di sajeroeun wilayah Kolorado.  
* [[1872]] – Perang Modoc  antara Pasukan AS jeung Indian [[Modoc]] dimimitian ku Patempuran Leuwi Lost.
*[[1890]] – Konstitusi Méiji mimiti lumaku di [[Jepang]] sarta badan législatif mimiti ngayakeun sidang.
* [[1899]] – [[FC Barcelona]] diadegkeun ku urang Katalan, Spanyol jeung Inggris.
* [[1929]] – Admiral AS Richard E. Byrd mingpin ékspédisi munggaran ka [[Kutub Kidul]].
* [[1945]] – Républik Rakyat Féderal [[Yugoslavia]] didéklarasikeun.
* [[1947]] – Rencana Pangbagian: [[Majelis Umum PBB]] nyatujuan réncana pangbagian [[Palestina]].
* [[1963]] – Pasawat ''Trans-Canada Air Lines Flight 831'' murag teu lila sanggeus leupas landas ti Bandara Internasional Montral-Dorval, nelasan kabéh 118 jalma dina jero kapal.
* [[1972]] – Atari medalkeun ''Pong'', gim vidio munggaran nu suksés.
* [[1987]] – Agén [[Koréa Kalér]] masangkeun bom dina pasawat ''Korean Air Flight 858'', nunnu nelasan 115 panumpang jeung kru.
* [[2009]] – Maurice Clemmons némbak tur maténi opat pulisi di jero warung kopi di Lakewood, [[Washington]].
 
== Nu babar ==
 
* [[1898]] – C. S. Lewis, novélis Inggris (td. 1963)
* [[1932]] – Jacques Chirac, présidén Perancis ka-22 (td. 2019)
* [[1942]] – Ann Dunham, Anthropologis Amérika, indungna [[Barack Obama]] (td. 1995)
* [[1943]] – Sue Miller, novélis Amérika
* [[1958]] – Michael Dempsey, pamaén bass Inggris kalahiran Zimbabwe ([[The Cure]])
* [[1964]] – [[Don Cheadle]], aktor Amérika
* [[1969]] – Pierre van Hooijdonk, pamaén bola Walanda
* 1969 – Tomas Brolin, pamaén bola Swédia
* [[1972]] – Jamal Mashburn, pamaén baskét NBA
* [[1973]] – [[Ryan Giggs]], pamaén bola Wales jeung [[Manchester United]]
* [[1976]] – Lindsay Benko, atlét ngojay Amérika
* 1976 – Anna Faris, artis Amérika
* [[1977]] – [[Chadwick Boseman]], aktor Amérika
* [[1978]] – Lauren German, artis Amérika
* [[1985]] – Shannon Brown, pamaén baskét NBA
 
== Nu pupus ==
 
* [[1981]] – Natalie Wood, artis Amérika (l. 1938)
* [[2001]] – [[George Harrison]], pamaén hitar The Beatles(l. 1943)
 
== Poé peré / poé panginget-nginget ==
 
* Poé Internasional Solidaritas Rahayat Palestina (PBB)
 
== Tumbu luar ==
1.274

éditan