Béda révisi "Perang Dunya II"

Taya parobahan ukuran ,  7 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
(clean up using AWB)
m
 
[[Gambar:nagasakibomb.jpg|thumb|right|Bom atom, ''[[Fat Man]]'', ngakibatikeun haseup jamur di luhureun kota [[Nagasaki]], Jepang.]]
[[Gambar:Crusadertankandgermantank.jpg|thumb|220px|left|''Crusader tank'' Britania ngaliwatan ''Panzer IV'' Jérman nu kaduruk di tengah sagara keusik]]
'''Perang Dunya II''', atanapi '''Perang Dunya Kadua''' (biasa disingket PDIIPD II) nyaéta konflik militér sadunya nu lumangsung dina [[1 Séptémber]] [[1939]] nepi ka [[2 Séptémber]] [[1945]] nu mimilukeun ralobaloba nagara di dunya, kaasup kakiatan-kakiatan gedé anu kabagi kana dua aliansi militér nu lalawanan: [[Sakutu Perang Dunya II|Sakutu]] jeung [[Blok Poros|Poros]]. Sacara umum, bisa disebut yén perang ieu dimimitian nalika [[Jérman]] nginvasi [[Polandia]] dina 1 Séptémber 1939, sarta réngsé dina 14 Agustus 1945, nalika [[Jepang]] nyerah ka tentara [[Amérika Sarikat]]. Resmina, PD II réngsé nalika Jepang nandatanganan dokumén ''[[Japanese Instrument of Surrender]]'' di kapal [[USS Missouri]] dina 2 Séptémber 1945, 6 taun sanggeus awal perang.
 
== LihatIlikan pulaogé ==
{{col|2}}
* [[Perang Dunya]]
1.278

éditan