Béda révisi "7 Désémber"

441 bita ditambahkeun ,  9 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
 
* [[1983]] – Boeing 727 ''Iberia Airlines'' diadu jeung Aviaco DC-9 dina kaayaan pinuh ku kabut, nalika kadua kapal éta keur ngadararat di Bandara Barajas [[Madrid]], nelasan 93 jalma.
* [[1987]] – Pasawat ''Pacific Southwest Airlines'' 1771, hiji ''British Aerospace'' 146-200A, murag deukeut Paso Robles, [[Kalifornia|California]], nelasan 43 jalma sajeroeun kapal, sabada saurang panumpang nu ngadat némbak dununganna tuluy némbak kadua urang pilot sarta nyetiran pasawat nyoba-nyoba ngadarat.
* [[1988]] – Lini [[Arménia|Armenia]] 6.8 MsMw ngendag-ngendag bagéan kalér nagara éta ku [[inténsitas Mercalli]] maksimum X (Ngancurkeun), nelasan 25.000-50.000 jalma sarta cidera antara 31.000-130.000. 
* [[1993]] – Panémbakan di Jalan Rél Long Island: Panumpang  Colin Ferguson maéhan genep jalma sarta natuan 19 séjénna di Jalan Rél Long Island di Nassau County, [[New York]].
* [[1999]] – ''A&M Records, Inc.'' lawan ''Napster, Inc.'': Asosiasi Industri Rékaman Amérika nungtut layanan pangbagian ''file peer-to-peer'' nu Napster, nuduh minangka palanggaran hak cipta.
 
== Nu babar ==
[[903]] – [[Abdulrrahman as-Sufi]], astronom Parsi (td. 986)
 
[[1924]] – Mário Soares, présidén Portugis ka-17 (td. 2017)
 
[[1932]] – J. B. Sumarlin, menteri duduitan Indonésia ka-17
 
[[1956]] – [[Larry Bird]], pamaén baskét NBA
 
[[1980]] – [[John Terry]], pamaén bola Inggris
 
[[1981]] – [[TIti Kamal]], artis Indonésia
 
[[1987]] – [[Aaron Carter]], panyanyi, aktor Amérika
 
[[1988]] – Nathan Adrian, atlét renang Amérika
 
== Nu pupus ==
1.422

éditan