Béda révisi "Karéta api Turangga"

222 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Panambihan Aksara Sunda Baku sareng Nambihan kalimah anu diperpanjang népi Gambir dina GAPEKA 2019
(Wikipédia Sunda maké basa loma)
(Panambihan Aksara Sunda Baku sareng Nambihan kalimah anu diperpanjang népi Gambir dina GAPEKA 2019)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
| owner = [[Kereta Api Indonesia|PT KAI]]
| operator = [[Daérah Operasi VIII Surabaya]]
| termini = [[Stasion Surabaya Gubeng]]<br>[[Stasion Bandung]]<br>[[Stasion Gambir]]
| character = lintas pagunungan
| gauge = 1.067 mm
| routes = Surabaya Gubeng-Bandung
}}
'''Karéta api Turangga''' ([[Aksara Sunda Baku]]: {{sund|ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮒᮥᮛᮀᮌ}}) nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngahubungkeun [[Stasion Surabaya Gubeng]] jeung [[Stasion Gambir]] liwat [[Stasion Bandung]]. <ref name="KA Turangga">http://www.keretaapikita.com {{id}} <small> diakses tanggal 24 Desember 2015 </small> </ref>Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya.<ref name="KA Turangga"/> Asalna, KA Turangga mawa rangkéan éksekutip-bisnis, tapi ti taun [[1999]] rangkéan KA Turangga jadi éksekutip kabéh, karéta bisnis di rute ieu dipindahkeun ka [[Karéta api Mutiara Selatan]].<ref name="KA Turangga"/> Kiwari, KA ieu geus diperpanjang népi ka Stasion Gambir dina GAPEKA 2019 ti tanggal 1 Desember 2019.
 
== Stasion nu dilayanan ==