Béda révisi "Karéta api Turangga"

20 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
Menerkeun éjahan. Nepi lain népi, Désémber lain Desember.
(Panambihan Aksara Sunda Baku sareng Nambihan kalimah anu diperpanjang népi Gambir dina GAPEKA 2019)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
(Menerkeun éjahan. Nepi lain népi, Désémber lain Desember.)
| owner = [[Kereta Api Indonesia|PT KAI]]
| operator = [[Daérah Operasi VIII Surabaya]]
| termini = [[Stasion Surabaya Gubeng]]<br>[[Stasion Bandung]]<br>[[Stasion Gambir]]
| character = lintas pagunungan
| gauge = 1.067 mm
| stations = 13-15
| speed = 70-90 km/jam
| routes = Surabaya Gubeng-BandungGambir
}}
'''Karéta api Turangga''' ([[Aksara Sunda Baku]]: {{sund|ᮊᮛᮦᮒ ᮃᮕᮤ ᮒᮥᮛᮀᮌ}}) nyaéta karéta api kelas éksekutip satwa anu ngahubungkeun [[Stasion Surabaya Gubeng]] jeung [[Stasion Gambir]] liwat [[Stasion Bandung]]. <ref name="KA Turangga">http://www.keretaapikita.com {{id}} <small> diakses tanggal 24 Desember 2015 </small> </ref> Karéta ieu dioperasikeun ku Daop 8 Surabaya.<ref name="KA Turangga" /> Asalna, KA Turangga mawa rangkéan éksekutip-bisnis, tapi ti taun [[1999]] rangkéan KA Turangga jadi éksekutip kabéh, karéta bisnis di rute ieu dipindahkeun ka [[Karéta api Mutiara Selatan]].<ref name="KA Turangga"/> Kiwari, KA ieu geus diperpanjang népinepi ka Stasion Gambir dina GAPEKA 2019 ti tanggal 1 DesemberDésémber 2019.
 
== Stasion nu dilayanan ==
* [[Stasion Tasikmalaya]]
* [[Stasion Cipeundeuy]]
* [[Stasion Bandung]] <ref name="Jadwal KA Turangga/>
*[[Stasion Cimahi]]
*[[Stasion Gambir]] <ref name="Jadwal KA Turangga" />
 
== Spesifikasi karéta ==
3.703

éditan