Béda révisi "6 Januari"

572 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
==Kajadian ==
 
* [[1492]] – Monarki Katolik [[Ferdinand]] jeung [[Isabella]] asup ka [[Granada]], ngaréngsékeun ''Reconquista'' (éra pamaréntahan Islam).
* [[1641]] – Perang Arauco: Pasamoan Quilin kahiji dilumangsungkeun, ngareureuhan sawatara waktu pacéngkadan antara Indian Mapuche jeung urang [[Spanyol]] di [[Chili]].
* [[1781]] – Patempuran Jersey, [[Inggris]] mentalkeun usaha pamungkas [[Perancis]] pikeun nyerang Jersey ti Kapuloan Channel.
* [[1838]] – Alfred Vail saparakanca mintonkeun sistém telegraph ngagunakeun titik jeung garis (hai ieu minangka awal kaluarna kode Morse).
* [[1839]] – Peuting Angin Tohaga, badéy pangaruksakna ti saprak 300 taun ka tukang nyapukeun Irlandia, ngancurkeun atawa ngaruksak leuwih ti 20% imah-imah di [[Dublin]].
* [[1847]] – [[Samuel Colt]] meunangkeun kontrak munggaran pikeun pangjualan [[péstol révolver]] ka pamaréntahan AS.
* [[1912]] – Géofisikawan Jérman, [[Alfred Wegener]], munggaran medar [[téori panggéséran kontinén]].
*[[1929]] – [[Ibu Teresa]] nepi ka [[Kalkuta]], [[India]], liwat laut, pikeun ngamimitian nulungan jalma-jalma sangsara jeung jalma-jalma gering.
* [[1951]] – Perang Koréa: Awal pangbantéan Ganghwa, hiji kajadian di mana kira-kira 200 - 1.300 urang komunis Koréa Kidul ditelasan.
*[[1941]] – Présidén AS [[Franklin D. Roosevelt]] nepikeun pidato [[Opat Kabébasan]] (''Four Freedom'') dina pidato taunan présidén.
*[[1947]] – ''Pan American Airlines'' jadi pausahaan pangapungan munggaran nu nawarkeun tikét ngurilingan dunia.
*[[1950]] – [[Inggris]] ngaku ka [[Républik Rahayat Tiongkok|Républik Rakyat China]], hubunganna jeung [[Taiwan]] jadi ngaheurasan.
* [[1951]] – [[Perang Koréa]]: Awal pangbantéan Ganghwa, hiji kajadian di mana kira-kira 200 - 1.300 urang komunis Koréa Kidul ditelasan.
* [[1960]] – Pasawat ''National Airlines 2511'' ancur ku bom di tengah jomantara nalika ngapung ti [[Kota New York]] rék [[Miami]].
* [[1967]] – [[Perang Viétnam]]: Korp Marinir AS jeung pasukan ARVN medar "Operasi Lima Galangan Kapal" di délta Leuwi Mékong.
* [[1978]] – Makuta St. Stephen (ogé nelah ku Makuta Suci Hongaria) dipulangkeun ka Hongaria ku AS nu geus ngeukeuweuk ti saprak Perang Dunia II.
* [[1989]] – Satwant Singh Jeungieung Kehar Singh divonis mati pikeun konspirasi nelasan PM [[Indira Gandhi]]. Dua jalma éta diéksékusi poé éta ogé.
* [[1992]] – Présidén [[Georgia]] Zviad Gamsakhurdia kabur ti nagrina alatan kudéta militer.
* [[1993]] – Pasukan Kamanan Perwatesan (singk. Inggris BSF) India nelasan 55 urang Kashmir di Sopore, [[Jammu jeung Kashmir]], minangka wawales kana serangan milisi ka patroli BSF.
* [[1982]] – Eddie Redmayne, aktor Inggris
* [[1984]] – Kate McKinnon, artis Amérika
* [[1987]] – Zhang Lin, atleétatlét renang China
* [[1994]] – Lim Jae-beom / JB, panyanyi, aktor Koréa Kidul ([[Got7]])
 
1.274

éditan