Béda révisi "Carita rahayat Indonésia"

815 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
Papasingan carita rahayat nu sumebar di Indonésia lolobana mangrupa dongéng, aya dongéng sasatoan (fabel), dongéng sasakala (légénda), dongéng mite, dongéng karuhun (sagé) sarta dongéng parabel. Sedengkeun dina pawayangan carita nu mindeng dipintonkeun nyaéta Ramayana jeung Mahabarata. Dua carita ieu geus kakoncara, sarta mangrupa carita anu sumberna ti India, sok sanajan carita Ramayana jeung Mahabarata di nusantara mah jalan caritana geus teu sarua jeung nu vérsi India.
 
== Daptar carita ==
{{Div col|2}}
*[[Aji Saka]]
*[[Andé Andé Lumut]]
*[[Banyuwangi]]
*[[Bawang Bodas Bawang Beureum]]
*[[Calon Arang]]
*[[Cenderawasih]]
*[[Ciung Wanara]]
*[[Damarwulan]]
*[[Dewi Sri]]
*[[Jaka Tarub]]
*[[Kén Arok jeung Kén Dédés]]
*[[Keong Emas]]
*[[Kuntilanak]]
*[[Lalayang Salaka Domas]]
*[[Leungli]]
*[[Lutung Kasarung]]
*[[Malin Kundang]]
*[[Minangkabau]]
*[[Nyi Roro Kidul]]
*[[Panji Semirang]]
*[[Parahyangan]]
*[[Putri Tangguk]]
*[[Rangda]]
*[[Rara Jonggrang]]
*[[Roro Mendut]]
*[[Sakadang Kuya]]
*[[Sakadang Maung]]
*[[Sakadang Monyét]]
*[[Sakadang Peucang]]
*[[Sangkuriang]]
*[[Si Jampang]]
*[[Si Kabayan]]
*[[Si Pitung]]
*[[Siliwangi]]
*[[Sri Tanjung]]
*[[Sulanjana]]
*[[Sundel Bolong]]
*[[Timun Mas]]
*[[Watu Gunung]]
*[[Wéwé Gombél]]
{{Div col end}}
== Rujukan ==
{{reflist}}