Béda révisi "15 Pébruari"

135 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
== Kajadian ==
 
* [[1798]] – Républik Roma diproklamirkeun lima poé sabada Louis-Alexandre Berthier, saurang jéndral Napoleon nyerang kota éta.
* [[1898]] – Kapal perang USS ''Maine'' ngabeledug tur tikelebuh di Palabuan [[Havana]] di [[Kuba]], nelasan 274 jalma. Hal ieu nungtun kana nyatakeun perangna AmériaAmérika Sarikat ka Spanyol.
* [[1933]] – Di [[Miami]], Giuseppe Zangara niat nelasan présidén kapilih AS, [[Franklin D. Roosevelt]], tapi nu katémbak malah walikota [[Chicago]], Anton J. Cermak, nu tuluy maot alatan tatuna dina tanggal 6 Maret 1933.
* [[1942]] – [[Perang Dunia II]]: Sabada serangan Jepang ka Singapur, Jéndral Inggris Arthur Percival nyerah. Kurang leuwih 80.000 urang soldadu India, Inggris jeung Australia jadi tahanan perang, jumlah panggedé-gedéna dina sajarah di mana personel nu dipingpin ku Inggris jaradi tawanan.
* 1944 – Perang Dunia II: Serangan ka Narva dimimitian ku [[Front Leningrad]].
* [[1946]] – [[ENIAC]], komputer éléktronik multiguna nu munggaran, sacara rasmi digunakeun di Universitas Pennsylvania di [[Philadelphia]].
* [[1961]] – Pasawat Sabena 548 murag di Bélgia, nelasan 73 jalma kaasup sakabéh tim sapatu luncur AS, palatih jeung anggota kulawargana.crashes in Belgium, killing 73, including the entire United States figure skating team along with several of their coaches and family members.
* [[1965]] – Kanada ganti bandéra maké disain bodas, beureum jeung daun ''maple'',
* [[1982]] – Pangeboran minyak ''Ocean Ranger'' tilelep alatan badéy di leupas basisir Newfoundland, Kanada, nelasan 84 pagawé.
1.640

éditan