Béda révisi "Yamaha Aérox"

1.199 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
== Generasi munggaran ==
Generasi munggaran Yamaha Aérox nu miboga kode ngaran YQ50 jumeneng ti taun 1997 nepi ka taun 2013<ref>{{Cite web|url=https://www.manualslib.com/manual/597211/Yamaha-Aerox-Yq50.html|title=Yamaha Aerox Yq50 Owner'S Manual|last=|first=|website=www.manualslib.com|publisher=|accessdate=2020-01-14}}</ref>, kalawan saeutik parobahan mangsa taun 2003 jeung 2008, sarta kungsi aya sawatara modél husus anu rada béda.<ref>{{Cite web|url=http://suprememotos.com/other_makes/48209-yamaha-yq50-aerox-sp55-special-edition.html|title=Yamaha Yq50 Aerox Sp55 Special Edition|last=|first=|website=suprememotos.com|publisher=|accessdate=2020-01-14}}</ref> Ieu skuter téh mibanda ukuran mesin 49 cc, anu mana jenis mesinna téh sasilinder kalawan masih kénéh sistem 2 tak.<ref>{{Cite web|url=https://bikez.com/motorcycles/yamaha_yq_50_aerox_r_2006.php|title=2006 Yamaha YQ 50 Aerox R|website=bikez.com|language=en|accessdate=2020-03-01}}</ref> Kacatetkeun yén ieu skuter métik Aérox generasi awal téh ngonsumsi béngsin 2,71 liter per 100 km,<ref>{{Cite web|url=https://www.spritmonitor.de/en/detail/689780.html|title=Gasoline consumption: 2,71 l/100km - Yamaha, Aerox, YQ50|website=www.spritmonitor.de|accessdate=2020-03-01}}</ref> jeung deuih mun dipinuhan mah éta téngkina téh bisa ngawadahan 7 liter bahan béngsin.<ref>{{Cite web|url=https://www.ultimatespecs.com/motorcycles-specs/yamaha/yamaha-aerox-r-50-2013|title=Yamaha Aerox R 50 Technical Specifications - Ultimate Specs|website=www.ultimatespecs.com|accessdate=2020-03-01}}</ref>
 
<br />
== Generasi kadua ==
Dina taun 2013 Yamaha tuluy ngaluarkeun Aérox kalawan desainna nu rombak sagemblengna. Generasi kadua ieu skuter Aérox téh dibéré ngaran Aérox R 50 atawa NS50. Lian ti Aérox R 50, Yamaha ngaluarkeun ogé Aérox R 50 Naked atawa NS50N. Nu ngabedakeun antara Aérox R 50 jeung Aérox R 50 Naked téh nyaéta dina palebah setangna. Ari Aérox R 50 mah setangna standar, sedengkeun Aérox R 50 naked mah setangna downhill.
 
Bagian speedométer Aérox R 50 jeung Aérox R 50 Naked ngagunakeun anu digital nu kawilang anyar, sarta jokna leuwih badag sarta nonjol tinimbang generasi saméméhna mah. Dina bagian mesin, boh Aérox R 50 boh Aérox R 50 Naked masih kénéh 50 cc kapasitasna, tegesna mah 49,2 cc. Jenis mesinna ogé masih kénéh sasilinder kawas Aérox generasi munggaran. Ngan dina jenis mesin dumasar pabakaranna, boh Aérox R 50 boh Aérox R 50 Naked geus nyayagakeun dua pilihan, nyaéta aya nu 2 tak, ogé aya nu 4 tak. Satuluyna, lantaran lumakuna kontrol knalpot Euro-4, Yamaha Aérox kur nyayagakeun anu 4 tak hungkul kalawan ngaran Aérox 4 saprak modél kaluaran taun 2018. Ku kituna Aerox Naked dianggeuskeun nu hartina ieu skuter Aérox kur sayaga anu setangna standaran hungkul.
 
== Generasi katilu ==