Béda révisi "Yamaha Aérox"

1.233 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
Generasi munggaran Yamaha Aérox nu miboga kode ngaran YQ50 jumeneng ti taun 1997 nepi ka taun 2013<ref>{{Cite web|url=https://www.manualslib.com/manual/597211/Yamaha-Aerox-Yq50.html|title=Yamaha Aerox Yq50 Owner'S Manual|last=|first=|website=www.manualslib.com|publisher=|accessdate=2020-01-14}}</ref>, kalawan saeutik parobahan mangsa taun 2003 jeung 2008, sarta kungsi aya sawatara modél husus anu rada béda.<ref>{{Cite web|url=http://suprememotos.com/other_makes/48209-yamaha-yq50-aerox-sp55-special-edition.html|title=Yamaha Yq50 Aerox Sp55 Special Edition|last=|first=|website=suprememotos.com|publisher=|accessdate=2020-01-14}}</ref> Ieu skuter téh mibanda ukuran mesin 49 cc, anu mana jenis mesinna téh sasilinder kalawan masih kénéh sistem 2 tak.<ref>{{Cite web|url=https://bikez.com/motorcycles/yamaha_yq_50_aerox_r_2006.php|title=2006 Yamaha YQ 50 Aerox R|website=bikez.com|language=en|accessdate=2020-03-01}}</ref> Kacatetkeun yén ieu skuter métik Aérox generasi awal téh ngonsumsi béngsin 2,71 liter per 100 km,<ref>{{Cite web|url=https://www.spritmonitor.de/en/detail/689780.html|title=Gasoline consumption: 2,71 l/100km - Yamaha, Aerox, YQ50|website=www.spritmonitor.de|accessdate=2020-03-01}}</ref> jeung deuih mun dipinuhan mah éta téngkina téh bisa ngawadahan 7 liter bahan béngsin.<ref>{{Cite web|url=https://www.ultimatespecs.com/motorcycles-specs/yamaha/yamaha-aerox-r-50-2013|title=Yamaha Aerox R 50 Technical Specifications - Ultimate Specs|website=www.ultimatespecs.com|accessdate=2020-03-01}}</ref>
== Generasi kadua ==
Dina taun 2013 Yamaha tuluy ngaluarkeun Aérox kalawan desainna nu rombak sagemblengna. Dina Generasi kadua ieu skuter Aérox téh dibéré ngaran Aérox R 50 atawa NS50.<ref name=":3">{{Cite web|url=https://bikez.com/motorcycles/yamaha_aerox_r_50_2013.php|title=2013 Yamaha Aerox R 50|website=bikez.com|language=en|accessdate=2020-03-01}}</ref> Lian ti Aérox R 50, Yamaha ngaluarkeun ogé Aérox R 50 Naked atawa NS50N.<ref name=":4">{{Cite web|url=https://bikez.com/motorcycles/yamaha_aerox_r_naked_50_2013.php|title=2013 Yamaha Aerox R Naked 50|website=bikez.com|language=en|accessdate=2020-03-01}}</ref> Nu ngabedakeun antara Aérox R 50 jeung Aérox R 50 Naked téh nyaéta dina palebah setangna.<ref name=":5">{{Cite web|url=https://www.yamaha-motor.eu/baltic/en/products/scooters/50cc/aerox-naked/techspecs/|title=Yamaha Aerox Naked 2016 - Features and Technical Specifications|website=www.yamaha-motor.eu|language=en|accessdate=2020-03-01}}</ref> Ari Aérox R 50 mah setangna standar, sedengkeun Aérox R 50 naked mah setangna downhill.<ref name=":5" />
 
Bagian speedométer Aérox R 50 jeung Aérox R 50 Naked ngagunakeun anu digital nu kawilang anyar, sarta jokna leuwih badag sarta nonjol tinimbang generasi saméméhna mah.<ref name=":5" /> Dina bagian mesin, boh Aérox R 50 boh Aérox R 50 Naked masih kénéh 50 cc kapasitasna, tegesna mah 49,2 cc.<ref name=":3" /><ref name=":4" /> Jenis mesinna ogé masih kénéh sasilinder kawas Aérox generasi munggaran.<ref name=":3" /><ref name=":4" /> Ngan dina jenis mesin dumasar pabakaranna, boh Aérox R 50 boh Aérox R 50 Naked geus nyayagakeun dua pilihan, nyaéta aya nu 2 tak, ogé aya nu 4 tak.<ref name=":3" /><ref name=":4" /> Satuluyna, lantaran lumakuna kontrol knalpot Euro-4, Yamaha Aérox kur nyayagakeun anu 4 tak hungkul kalawan ngaran Aérox 4 saprak modél kaluaran taun 2018.<ref>{{Cite web|url=https://www.liputan6.com/otomotif/read/3019916/knalpot-sc-project-penuhi-standar-euro4|title=Knalpot SC Project Penuhi Standar Euro4|last=Liputan6.com|website=liputan6.com|language=id|accessdate=2020-03-01}}</ref> Ku kituna Aerox Naked dianggeuskeun nu hartina ieu skuter Aérox kur sayaga anu setangna standaran hungkul.<ref>{{Cite web|url=https://www.yamaha-motor.eu/rs/sr/products/scooters/50cc/aerox-naked-2014/techspecs/|title=Yamaha Aerox Naked 2014 - Features and Technical Specifications|website=www.yamaha-motor.eu|language=en|accessdate=2020-03-01}}</ref>
 
== Generasi katilu ==