Béda révisi "Batuk"

464 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
tambahan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2) using AWB)
(tambahan)
# [[Batuk getih]], batuk dibarengan jeung [[getih]] anu aslna tina saluran napas.<ref name="batuk"/> Getih asalna bisa tina [[bayah]] atawa [[pembuluh]] getih gelembung bayah.<ref name="batuk"/> Lamun asalna tina pembuluh getih balik, batuk getih mangrupa gejala lumangsungna gagalna jantung beulah kénca.<ref name="batuk"/>
# Batuk ku sabab bayah ka tiisan, batuk akibat peradangan di bayah dibarengan ku tiris, nyeri [[dada]], reuhak warnana semu [[beureum]] anu ka[[coklat]]-coklatan, [[demam]], jeung nyeri sirah.<ref name="batuk">[http://id.shvoong.com/medicine-and-health/epidemiology-public-health/2223766-macam-macam-jenis-batuk-dan/ Macam Macam Jenis Batuk Dan Cara Pengobatan Alami] (Dicutat tanggal 20 November 2011)</ref>
 
== Peradangan laring ==
Batuk teu produktif, tikoro, macét sareng laring. Serangan atanapi batukna kadang-kadang ngaganggu nyiksa wengi. Kasakit bahaya pikeun barudak ngora, sabab tiasa nyababkeun croup palsu, teras diperyogikeun rumah sakit.<ref>{{Cite web|url=https://www.kleo.ru/items/zdorovie/kak-ubrat-suhoi-kashel.shtml?utm_source=v_perehody&utm_medium=category|title=Nimbulkeun batuk garing.|last=|first=|website=|publisher=|language=|accessdate=}}</ref>
 
==catetan==
Pamaké anonim