Béda révisi "Stasion Semarang Tawang"

Taya parobahan ukuran ,  3 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Ieu Kaca Can Jadi, mangga anu bade rek ngalanjutkeun edit ieu atawa ngarapihan kalimah)
 
m
 
* Elektrik tipe [[Len Industri|Sinyal ''Interlocking'' Len]]-02 (2019–kiwari)
}}
'''Stasion Semarang Tawang (SMT)''' atawa kadang disebut ogé '''Stasion Tawang''' ([[Aksara Sunda Baku]]: {{sund|ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮞᮨᮙᮛᮀ ᮒᮝᮀ}}; [[Basa Jawa]]: {{jav|ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀​ꦱꦼꦩꦫꦁ​ꦠꦮꦁ}}, ''Sêtasiyun Semarang Tawang'') nyaéta [[stasion karéta api|stasion]] kelas badag tipeu A di [[Tanjung Mas, Semarang Utara, Semarang]]. Stasion anu pererahnaperenahna dina kaluhuran +2 métér ieu mangrupa stasion panggedena anu kaasup pangelolaan [[Kereta Api Indonesia|PT Kereta Api Indonesia (Persero)]] [[Daérah Operasi IV Semarang]] sakaligus stasion panggedena di [[Kota Semarang]] jeung [[Jawa Tengah]] bagian kalér. Ngaran "Tawang" dicokot ti nama kampung di dekeutt stasion ini, nyaéta '''Tawangsari'''.
 
Pererahna stasion ieu teu jauh ti pusat kota, kurang lewih 5 kilométér. Stasion ieu ogé teu jauh ti objek wisata [[Kota Lama Semarang|Kota Lama]] jeung Pasar Johar.
23.341

éditan