Béda révisi "Basa Prancis"

20 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (A2613 mindahkeun kaca Basa Perancis ka Basa Prancis maké pindahan)
| fontcolor =black
| familycolor =lawngreen
| name =Basa PerancisPrancis
| nativename =Français
| states =[[Perancis]] jeung 29 nagara séjénna
| sil =
}}
'''Basa Perancis''' atawa '''Prancis''' (''le français, la langue française'') nyaéta salah sahiji basa pang penting ti jumplukan [[basa Roman]] sanggeus [[basa Spanyol]] sarta [[basa Portugis]]. Basa PerancisPrancis mangrupa basa anu panglobana diomongkeundicaturkeun ke-11 di dunya. Nepi ka taun[[1999]], basa ieu diomongkeundicaturkeun ku leuwih ti 77 juta jelema di dunya minangka basa ibuindung, sarta ku 128 juta jiwa séjénna minangka basa kadua.
 
Basa PerancisPrancis ogé dipaké minangka basa resmi atawa basa pamaréntahan ku sawatara perhimpunan sarta organisasi, kawassaperti [[Uni Éropa]], [[IOC]], [[PBB]], sarta [[FIFA]].
 
== Tumbu kaluar ==
3.608

éditan