Béda révisi "Basa Prancis"

1 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
| sil =
}}
'''Basa Prancis''' (''le français, la langue française'') nyaéta salah sahiji basa pang penting ti jumplukan [[basa Roman]] sanggeus [[basa Spanyol]] sarta [[basa Portugis]]. Basa Prancis mangrupa basa anu panglobana dicaturkeun ke-11 di dunya. Nepi ka taun[[1999]], basa ieu dicaturkeun ku leuwih ti 77 juta jelema di dunya minangka basa indung, sarta ku 128 juta jiwa séjénna minangka basa kadua.
 
Basa Prancis ogé dipaké minangka basa resmi atawa basa pamaréntahan ku sawatara perhimpunan sarta organisasi, saperti [[Uni Éropa]], [[IOC]], [[PBB]], sarta [[FIFA]].
3.608

éditan