Béda révisi "Stasion Sukabumi"

81 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
|boardingpass=Aya
}}
'''Stasion Sukabumi (SI)''' ([[Aksara Sunda Baku]]: {{sund|ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮞᮥᮊᮘᮥᮙᮤ}}) nyaéta [[stasion karéta api]] kelas II anu perenahna di [[Gunungparang, Cikolé, Sukabumi]]. Stasion anu luhurna +584 méter ieu mangrupa stasion pangkidulna di [[Daérah Operasi I Jakarta]]. Stasion ieu jeung [[Stasion Cisaat]], mangrupa stasion pangluhurna di Daop éta. Stasion ieu dibuka taun [[1882]].
 
Stasion ieu baheulana boga 5 jalur, ngan kiwari ngan 3 jalur anu aktip kénéh. Jalur 1 biasana dipaké pikeun [[Karéta api Pangrango]], jalur 2 minangka jalur lurus biasana dipaké [[Karéta api Siliwangi]], sedangkeun jalur 3 mangrupa jalur simpen. Salian ti éta, stasion ieu baheulana miboga dipo lokomotip jeung pamuter rél/''turntable''. Dipo lokomotipna geus dibongkar, ngan ''turntable'' na nu kiwari aya kénéh.
3.608

éditan