Béda révisi "Dongéng"

493 bita ditambahkeun ,  1 bulan yang lalu
m
nambikeun cucutatan
(→‎Papasingan Dongéng: Menerkeun kasalahan ngetik)
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér Suntingan aplikasi Android
m (nambikeun cucutatan)
'''Dongéng''' atawa '''dangiang''' mangrupa salah sahiji golongan carita dina wangun [[prosa]] (lancaran).<ref name="Badingkut">Suryani,Elis.(2010).Badingkut.Bandung: Danan Jaya.</ref> Nilik wandana jeung eusina dongéng téh kaasup rékaan baheula.<ref name="Badingkut"/> Ilaharna dongéng téh pikeun barudak.<ref name="Definisi">[http://www.scribd.com/doc/29361106/Definisi-Dongeng Definisi Dongeng] (Dicutat tanggal 17 Oktober 2011)</ref> Patempatan anu jadi latarna mindeng tétéla gambaran kaayan baheula, tokoh-tokohna henteu [[manusa]] wungkul, tapi ogé sasatoan, [[buta]], atawa mahluk séjénna.<ref name="Badingkut"/> Corak rékaan heubeul anu mindeng ngolah siloka atawa[[alegori]] pikeun mungkus [[téma]].<ref name="Badingkut"/><ref name=“Pakakas”>{{Cite book | title =Pangajaran Basa Jeung Sastra Sunda: Panuyun Sangkan Bisa Ngajarkeun Basa Sunda Pikeun Mahasiswa jeung Guru PAUD/TIK| first =Dodo| last =Suwondo| publisher =Penerbit YNHW| location =Jakarta| year =2018| pages =39|ISBN=9786025069314|url=https://books.google.co.id/books?id=tOlLDwAAQBAJ&pg=PA39&dq=pakakas+sunda&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwixz5up-cbpAhWO4nMBHW5WDq8Q6AEIKDAA#v=onepage&q=pakakas%20sunda&f=false|accessdate=(disungsi – 22 Mei 2020)}}</ref>
 
 
=='''Wangenan '''==
2.061

éditan