Béda révisi "Aksara Buda"

10 bita ditambahkeun ,  3 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
Tag: suntingan sumber
Tag: suntingan sumber
'''Aksara Buda''' disebut ogé '''Aksara Gunung''', nujul kana sesebutan aksara anu dipaké kira-kria abad13 nepi ka abad 16 M dina naskah-naskah lontar buhun nu kapanggih ti lamping gunung Merapi-Merbabu, Jawa Tengah,<ref>{{Cite book|title=Kamus filologi|url=https://www.worldcat.org/oclc/1121419519|location=Rawamangun, Jakarta|isbn=978-602-437-549-2|oclc=1121419519|last=Pudjiastuti, Titik,}}</ref> jeung pikeun aksara anu dipaké dina naskah gebang ti Jawa Barat. Wangunna deukeut kana aksara Kawi.<ref name=":0">{{Cite book|title=Dharma Patanjala|url=https://books.google.co.id/books?id=S-qGDwAAQBAJ&printsec=frontcover&dq=dharma+patanjala&hl=id&sa=X&ved=0ahUKEwip3MLZjdbpAhX36XMBHep0CL4Q6AEIKjAA#v=onepage&q=dharma%20patanjala&f=false|publisher=Kepustakaan Populer Gramedia|date=2018-12-26|isbn=978-602-481-056-6|language=id|first=Andrea|last=Acri}}</ref>
Wangunna deukeut kana aksara Kawi.
 
==Rujukan==