Béda révisi "Aksara Buda"

4 bita ditambahkeun ,  3 bulan yang lalu
 
Kakawih Arjunawiwaha janu maké aksara Buda modél Jawa Kulon nyaéta naska pangkolotna nu aya di kieuna, ditulisna taun 1344 M, asalna ti wewengkon Bandung.<ref name=":3" /><ref name=":4" /><ref name=":5" /> Dina panalungtikan Van der Molen, naskah ''Kunjarakarna'' koleksi Perpustakaan Universitas Leiden kode LOr 2266 anu ditulis ku aksara Buda modél Jawa Kulon boga ajén katalitian nulis anu pangpunjulna dibandingkeun naskah-naskah ''Kunjarakarna'' séjénna anu ditalungtik ku anjeunna.<ref name=":2" />
[[Gambar:Old Sundanese gebang manuscript Sanghyang Raga Dewata.jpg|al=Aksara Buda pada naskah Gebang Sunda Kuno, Sanghyang Raga Déwata|pus|jmpl|620x620px|Aksara Buda pada naskah Gebang[[gebang]] Sunda KunoKuna, ''Sanghyang Raga Déwata'']]
<br />