Béda révisi "Stasion Kutoarjo"

113 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
Peta
Tidak ada ringkasan suntingan
(Peta)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
| lintang = -7.7260088
| bujur = 109.9072051
| peta = Indonésia Kabupatén Purworejo
| map_label = Stasion Kutoarjo
| map_caption = Lokasi di [[Kabupatén Purworejo]]
}}
'''Stasion Kutoarjo (KTA)''' ({{lang-jv|ꦱꦼꦠꦱꦶꦪꦸꦤ꧀ꦏꦸꦛꦲꦂꦗ|''Sêtasiyun Kuthaharja''}}) nyaéta [[stasion karéta api]] kelas badag tipeu B anu perenahna di [[Semawung Daleman, Kutoarjo, Purworejo]]. Stasion ineu aya dina tingkat kaluhuran +16 m sarta mangrupa stasion aktip pangwétanna di [[Daérah Operasi V Purwokerto]]. Stasion ieu mangrupa stasion kaberangkatan pikeun [[Karéta api Sawunggalih|KA Sawunggalih]] jeung [[Karéta api Kutojaya Utara|Kutojaya Utara]] (duanana jurusan [[Jakarta]]); [[Karéta api Kutojaya Selatan|KA Kutojaya Selatan]] jurusan [[Kota Bandung|Bandung]]; [[Karéta api Sancaka Utara|KA Sancaka Utara]] jurusan [[Kota Surabaya|Surabaya]]; sarta layanan komuter [[Karéta api Prambanan Éksprés|KA Prambanan Éksprés/Praméks]] jurusan [[Kota Surakarta|Solo]]. Salaku stasion gedé, ampir kabéh karéta api anu ngaliwatan jalur kidul [[Jawa|Pulo Jawa]] eureun di ieu stasion.
637

éditan