Béda révisi "Wi (kana)"

35 bita ditambahkeun ,  8 bulan yang lalu
narjamahkeun kaca Wi (kana)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: modern → modérn)
(narjamahkeun kaca Wi (kana))
 
{{tarjamahkeun|Inggris}}
{{Infobox_kana
|Hiragana image =Japanese_Hiragana_kyokashotai_WI.png
}}
 
'''ゐ''', indina [[hiragana]], oratawa '''ヰ''' indina [[katakana]], is an obsolete Japanesemangrupa [[kana]], éachJepang anu teu kaanggo deui. ofTiap whichhurup representngaréprésentasikeun onehiji [[Mora (linguistics)|mora]]. ItDiperkirakeun is presumed thatyénrepresentedngaréprésentasikeun {{Audio-IPA|Ja-Wi.oga|/ɰi/}} and thatjeungandogéindicatedngindikasikeun differentpanyébatan pronunciationsanu béda untilnepi somewhere between thediantara [[jaman Kamakura period]] andnepi theka [[Taishō period|jaman Taishō]], when they bothyén camekaduana tomiboga denotesora {{IPA|/i/}}. ThisKana kanaieu wasteu deemeddigunakeun obsoletedeui inmimiti taun 1946, and replaceddigantikeun withku [[I (kana)|い andjeung イ]]. ItDina ispenggunaan nowmodérn, rarekana inieu everydaytos usage.jarang Indipaké fact,deui. inDina [[onomatopoeia]] andjeung foreignkata wordsserapan asing, thebentuk katakana form ウィ (U-[small-i]) isleuwih preferreddipilih.
 
OneDina penggunaan modérn-day usage of this, kana isieu thedigunakeun Japanesedina spellingpanyébutan ofJépang [[Black Nikka|Nikka Whiskey]], whichanu is writtenditulis "ニッカウヰスキー" (nikka uwisukī). Also,jeung thengaran nameduo of the comedy duokomédian [[Yoiko]] isanu writtenditulis "よゐこ" (yowiko).
 
==Garis==
496

éditan