Béda révisi "Muhammad Ali Jinnah"

69 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
+image #WPWPTR #WPWP
m (→‎Biografi: Ngarapihkeun éjahan, replaced: Desember → Désémber)
(+image #WPWPTR #WPWP)
 
{{Orphan|date=April 2017}}
[[File:Jinnah1945c.jpg|right|200px|thumb|Muhammad Ali Jinnah (1945)]]
 
'''Mohammad Ali Jinnah''' ([[Urdu]]: '''محمد على جناح''';) ([[25 Desember]] [[1876]] – [[11 September]] [[1948]]) nyaéta salah saurang [[politikus]] muslim [[India]] jeung pamingpin [[Liga Muslim]] India anu ngadegkeun [[Pakistan]] sarta ngajabat sabagé gubernur-jendral anu kahiji.<ref name="Sumber 1">[http://www.biography.com/people/muhammad-ali-jinnah-9354710 Sumber 1]</ref> Awalna anjeunna milu bajoang jeung [[Mahatma Gandhi]] dina Kongres Kebangsaan India pikeun nuntut kamerdekaan India tapi sabada merdeka anjeunna nuntut sabuah negara khas pikeun urang Muslim di mana pamaréntah, menteri,pajabat karajaan, jeung rakyatna urang [[Islam]].<ref name="Sumber 1"/> Salian ti éta, anjeunna sieun kana hal ehwal urang Islam diabaikeun ningali urang Islam di India nyaéta golongan minoriti.<ref name="Sumber 1"/> ku sabab éta, anjeunna mingpin urang Islam bajoang dina Liga Muslim pikeun numuwuhkeun hiji nagara pikeun umat Islam nyaéta [[Pakistan]].<ref name="Sumber 1"/>
 
11

éditan