Hadi AKS: Béda antarrépisi

204 bita ditambahkeun ,  2 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta using AWB)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Hadi AKS''' nyaéta salah saurang pangarang [[Sunda]]. Hadi AKS gumelar di [[Citapis]], [[Pandeglang]] dina kaping 16 Méi 1965<ref name="buku">[AKS, Hadi. 2012. "Kalapati"], Bandung: Kiblat.</ref>. Hadi téh lulusan [[Jurusan Pendidikan Basa jeung Sastra Sunda]] [[IKIP]] (ayeuna mah UPI) [[Bandung]]. Ti saprak asup kuliah di [[IKIP]], Hadi hayang jadi pangarang tuluy ngamimitian nulis dina taun 1985. Taun 1986 kabiruyungan ngilu kursus ngarang [[Sundanologi]]<ref name="buku"/>. Rupa-rupa [[karya sastra]] [[Sunda]] geus ditulis ku Hadi AKS, di antarana: [[sajak]], [[carpon]], [[novel]], jeung [[fiksimini]]<ref name="buku"/>. Salaku [[pangarang Sunda]] anu produktif nulis rupa-rupa [[karya sastra]], Hadi AKS kungsi dilélér penghargaan kayaning: [[Hadiah sastra LBSS]], [[D. K. Ardiwinata]], [[Anugerah Soeria Di Radja]], sarta [[Hadiah Sastra R., H. Oeton Moechtar]].<ref name="buku"/>
[[Carpon]] munggaran Hadi AKS nu dimuat di majalah [[Katumbiri]] nyaéta “Nu Mulang Pasosoré”<ref name="buku"/>, ari sajakna nu munggaran dimuat nyaéta "Bandéra Hideung" di [[Kalawarta Kujang]]. Karangan-karangannakaranganana loba dimuat dina sawatara majalah jeung koran [[Sunda]] kayaning, [[Manglé]], [[Galura]], [[Cupumanik]], [[Katumbiri]], [[Suara Daerah]], jeung média citak séjénna<ref name="buku"/>. Karya-karya Hadi AKS, anu geus medal mangrupa buku di antarana: novél [[Saéni]] (2014), kumpulan sajak [[Ombak Halimun]] (2002), kumpulan carpon [[Oknum]] (1998), kumpulan carpon [[Kalapati]] (2012), kumpulan fiksimini [[Hompimpah]] (2016), kumpulan sajak [[Tembang Matapoé]] (2018), jeung réa- réa deui<ref name="buku"/>.
 
==Rujukan==
{{Sastra-pondok}}
{{Daptar Sastrawan Sunda}}
 
[[Kategori:Pangarang Sunda]]
Pamaké anonim