Béda révisi "DNA"

Taya parobahan ukuran ,  8 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
m (→‎Pentingna runtuyan: Ngarapihkeun éjahan, replaced: migunakeun → ngagunakeun)
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
[[Gambar:dna-split.png|frame|Réplikasi DNA]]
'''Asam déoksiribonukléat''' (''Deoxyribonucleicdeoxyribonucleic acid'', '''DNA''') mangrupa [[asam nukléat]] nu mawa [[paréntah]] [[genetik]] pikeun [[biologi pertumbuhan|pertumbuhan biologis]] sadaya bentuk [[mahluk hirup|kahirupan]] jeung rupa-rupa [[virus]]. DNA kadang disebut salaku [[molekul]] [[warisan]] sabab [[warisan biologis|diwariskeun]] sarta digunakeun pikeun ngabaranahkeun [[sifat]]. Nalika [[réproduksi]], DNA [[Réplikasi DNA|disalin]] sarta diteruskeun ka turunan.
 
Dina [[baktéri]] jeung organisme [[sél biologis|sél]] [[prokariot|basajan]] séjénna, DNA nyebar kurang leuwih ampir di sapanjang jero sél. Na sél [[yukariot|kompléks]] nu nyusun ta[[tangkal]]an, [[sato]], sarta [[organisme]] multisél séjén, lolobana DNA kapanggih na [[kromosom]] nu aya na [[inti sél]]. [[Organél]] nu ngahasilkeun énergi nu katelah salaku [[kloroplas]] jeung [[mitokondria]] ogé mawa DNA, nya kitu ogé rupa-rupa [[virus]].
7

éditan