Béda révisi "22 Séptémber"

573 bita ditambahkeun ,  7 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
{| style="float:right;"
|-
|{{calendar|lk=on|show_year=on|float=right|month=September|prevnext=on}}
|{{SeptemberCalendar2006Source|1=|2=|1a=|3=|4=|5=|float=left|color=#ccccff|color2=#ccccff|EndNote=}}
|-
|{{ThisDateInRecentYears|Month=Séptémber|Day=22}}
|}
'''22 Séptémber''' nyaéta poé ka-265 dina sataun <!--(ka-309266 dina [[taun kabisat]]) dina [[kalénder Gregorian]], sésana 57267 poé.-->
 
== Kajadian ==
 
* [[1949]] - [[Uni Soviét]] ngabeledugkeun bom atum munggaranna minangaka coba-coba.
* [[19731792]] - [[2006Républik PolonskayaPerancis Kahiji]] kapanggihdiadegkeun ku [[N.Konvénsi S.Nasional, Chernykh]]ngangantikeun kakawasaan raja.
 
* [[1980]] - [[Irak]] mirucaan invasi ka [[Iran]], ngamimitian [[perang Iran-Irak]].
* [[1949]] - [[Uni Soviét]] ngabeledugkeun bom atum munggaranna minangakaminangka uji coba-coba.
* [[1985]] - Opat roda pasawat [[Merpati Nusantara Airlines]] bitu di [[Bandar udara Ngurah Rai]], [[Bali]], kabéh panumpangna salamet.
*[[1973]] - [[2006 Polonskaya]] kapanggih ku [[N. S. Chernykh]].
* 2013 - Bubukaan [[Islamic Solidarity Games 2013]], dilaksanakeun di [[Stadion Jakabaring]], [[Palémbang]].
* [[1980]] - [[Irak]] mirucaan invasi ka [[Iran]], ngamimitian [[perang Iran-Irak]].
* 2018 - Patung [[Taman Budaya Garuda Wisnu Kencana|Garuda Wisnu Kencana]] di [[Bali]] diresmikeun saanggeus ngawangunna 28 taun.
* [[1985]] - Opat roda pasawat [[Merpati Nusantara Airlines]] bitu di [[Bandar udara Ngurah Rai]], [[Bali]], kabéh panumpangna salamet.
* [[2013]] - Bubukaan [[Islamic Solidarity Games 2013]], dilaksanakeun di [[Stadion Jakabaring]], [[Palémbang]].
* [[2018]] - Patung [[Taman Budaya Garuda Wisnu Kencana|Garuda Wisnu Kencana]] di [[Bali]] diresmikeun saanggeus ngawangunna 28 taun.
 
== Nu babar ==
 
* [[1878]] - [[Shigeru Yoshida]], [[Perdana Mentri Jepang]] ka-45, 48, 49, 50 jeung 51.
* [[1791]] – [[Michael Faraday]], élmuwan Inggris (td. 1867)
 
* [[1878]] - [[Shigeru Yoshida]], [[Perdana Mentri Jepang]] ka-45, 48, 49, 50 jeung 51.
*[[1958]] - [[Joan Jett]], ''Lady Rocker'' [[Amérika]], Wynnewood, [[Pennsylvania]], [[AS]].
*[[1958]] – [[Andrea Bocelli]], musisi Italia
*[[1970]] - [[Emmanuel Petit]], pamaén bola [[Perancis]], Dieppe, Perancis.
*[[1978]] - [[Tompi]], musisi [[Indonésia]], [[Lhokseumawe]], [[Aceh]], Indonésia.
*1978 – [[Harry Kewell]], pamaén bola Australia
*[[1984]] – [[Thiago Silva]], pamaén bola Brasil
*[[1987]] – [[Tom Felton]], aktor Inggris
*1999 – [[Kim Yoo-jung]], artis Koréa Kidul
 
== Nu pupus ==
[[1539]] – [[Guru Nanak]], urang Pakistan nu medalkeun aliran [[Sikh]] (l. 1469)
 
* [[1554]] – [[Francisco Vázquez de Coronado]], pangjajah Spanyol (l. 1510)
 
== Poé peré / poé panginget-nginget ==
 
== Tumbu luar ==
1.669

éditan