Béda révisi "Républik"

25 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
Ngahapus citakan.
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta, eo → éo)
(Ngahapus citakan.)
 
:''Pikeun idéologi pulitis, tempo [[Républikanisme]]. Pikeun kagunaan lian, tempo [[Républik (disambiguasi)]].}}
{{Forms of government}}
 
'''Républik''' mangrupa hiji [[wangun pamaréntahan]] di nu mana rahayat, atawa sababaraha bagian signifikan tina, miboga kawasa ageung kana pamaréntahan jeung di mana pangeusi jabatan nagara dipilih liwat pamilu atawa dipilih liwat urang anu dipilih liwat pamilu.<ref>[[Montesquieu]], ''[[The Spirit of the Laws]]'' (1748), Bk. II, ch. 1.</ref><ref name="Britannica">{{cite encyclopedia|title=Republic|encyclopedia=Encyclopædia Britannica}}</ref> Dina jaman kiwari, définisi sederhana tina hiji républik nyaéta hiji pamaréntahan di mana pupuhu nagarana sanés Raja/Ratu (atawa nu lian nu sipatna turun-tumurun).<ref name="WordNet">{{citation |title=republic |journal=WordNet 3.0 |publisher=Dictionary.com |accessdate=20 March 2009 |url=http://dictionary.reference.com/browse/republic}}</ref><ref name="M-W">{{cite encyclopedia|title=Republic|encyclopedia=Merriam-Webster|url=http://www.merriam-webster.com/dictionary/republic|accessdate=August 14, 2010}}</ref> Kecap ''républik'' sabenerna mah diturunkeun ti frasa basa [[Latin]] ''[[res publica]]'', nu bisa ditarjamahkeun "hubungan umum", jeung sok dipaké pikeun nyebut [[nagara]] anu ngagunakeun wangun pamaréntahan ieu.
 
1.451

éditan