Béda révisi "Dargah Haji Ali"

606 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
Dargah {{coord|18.985|N|72.81|E|display=title}}Haji Ali nyaéta masigit atawa dargah anu mibanda ajén sajarah sarta mangrupa simbul Islam pangkakoncarana di Mumbai. Dargah Haji Ali ngadeg di hiji pulo leutik di deukeut basisir Worli, bagéan kidul kota Mumbai. Ieu wangunan diadegkeun taun 1431 minangkana mah pikeun pangéling-éling Sayid Pir Haji Ali Shah Bukhari. Ieu wangunan mibanda ajén kaagamaan teu ngan saukur pikeun masarakat muslim hungkul, kitu ogé dipikareueus ku masarakat hindu disabudeureunna, malah mah kiwari jadi tujuan wisata anu kawilang penting di Mumbai. Saéstuna ieu wangunan téh mangrupa komplék astana atawa monumén Sayid Pir Haji Ali Shah Bukhari, nu mana anjeunna téh mangrupa saurang sufi, Haji sarta sodagar beunghar nu asalna ti Uzbékistan, tuluy ngalanglang buana nika antukna mah tilar dunya sarta dimakamkeun di ieu dargah.