Béda révisi "Dargah Haji Ali"

450 bita ditambahkeun ,  4 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
Dargah {{coord|18.985|N|72.81|E|display=title}}Haji Ali nyaéta masigit atawa dargah anu mibanda ajén sajarah sarta mangrupa simbul Islam pangkakoncarana di Mumbai. Dargah Haji Ali ngadeg di hiji pulo leutik di deukeut basisir Worli, bagéan kidul kota Mumbai. Ieu wangunan diadegkeun taun 1431 minangkana mah pikeun pangéling-éling Sayid Pir Haji Ali Shah Bukhari. Ieu wangunan mibanda ajén kaagamaan teu ngan saukur pikeun masarakat muslim hungkul, kitu ogé dipikareueus ku masarakat hindu disabudeureunna, malah mah kiwari jadi tujuan wisata anu kawilang penting di Mumbai. Saéstuna ieu wangunan téh mangrupa komplék astana atawa monumén Sayid Pir Haji Ali Shah Bukhari, nu mana anjeunna téh mangrupa saurang sufi, Haji sarta sodagar beunghar nu asalna ti Uzbékistan, tuluy ngalanglang buana nika antukna mah tilar dunya sarta dimakamkeun di ieu dargah.
 
== Sajarah ==
Dargah Haji Ali diadegkeun taun 1431 anu mana tujuanna nyaéta pikeun miéling saurang sodagar muslim anu beunghar, jenenganna Sayyed Pir Haji Ali Shah Bukhari, anu ngahibahkeun sakum hartana bandana saméméh jarah ka Mekah. Ieu Haji Ali téh asalna ti Bukhoro, nu kiwari nagara Uzbékistan, Haji Ali ngalanglang buana ti awal abad ka-15 nepi ka patengahan abad ka-15, nu antukna mah tumetep di India, perenahna mah di Mumbai kiwari.