Béda révisi "Scuderia Ferrari"

32 bita dipupus ,  7 bulan yang lalu
taya kamandang éditan
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé (2), nyaeta → nyaéta)
 
[[Gambar:MS_Massa_France_2006.JPG|thumb|175px|right|[[Michael Schumacher]] sareng [[Felipe Massa]] nyupiran mobil Ferrari di GP Perancis 2006.]]
'''Scuderia Ferrari''' mangrupa salah sahiji tim anu berlaga di ajang balap jet darat [[Formula 1]]. Tim ieu kawitna ti [[Italia]], markasna di kota [[Maranello]]. Tim anu berlogo kuda jingkrak ieu mangrupa hiji-hijina tim anu berlaga di ajang balap F1 sejak musim 1950, ti mimiti Grand Prix Monako. Tim Ferrari mangrupa anak perusahaan ti grup raksasa Italia, [[FIAT]], anu ngagaduhan ogé klub sepakbola [[Juventus F.C.]], pabrik sapeda motor [[Ducati]], sareng pabrik mobil [[Maserati]].
 
Sampai ka kiwari, tim Ferrari atos ngoleksi 16 gelar juara dunia konstruktor, sareng 15 gelar juara dunia pembalap. Kamenangan balapan pertama Ferrari dicetak ku pembalap [[Jose Frolian Gonzalez]] di Grand Prix Inggris taun 1951. Pembalap paling terkenal ti tim Ferrari nyaéta [[Michael Schumacher]], anu nyumbangkeun lima gelar jawara dunya ti taun 2000 sampai 2004. Salian ti Schumi, tim ieu ogé pernah diperkuat sababaraha hiji legenda Formula 1 anu sanes, sapertos [[Alain Prost]], [[Nigel Mansell]], [[Niki Lauda]], sareng [[Gilles Villeneuve]]. Bos tim Ferrari namina [[Luca di Montezemolo]]. Pembalap Ferrari ayeuna dieusian ku [[Felipe Massa]] sareng [[Kimi Raikkonen]]. Ti mimiti musim 2010, jawara dunya dua kali [[Fernando Alonso]] bakal ngagentoskeun posisi Kimi di tim Ferrari.
99

éditan