Béda révisi "Nitrogén"

441 bita ditambahkeun ,  5 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Nitrogén)
m
 
'''Nitrogén''' nyaéta [[unsur kimia]] nu boga simbol N jeung nomor [[atom]] 7.{{fact}} Nitrogén mangrupa unsur umum di [[alam]] samesta, kira-kira antara 7 total kalimpahan di [[Bima Sakti]] jeung [[Tata Surya]].<ref name="dua">{{en}}[http://chemwiki.ucdavis.edu/Inorganic_Chemistry/Descriptive_Chemistry/Elements_Organized_by_Block/2_p-Block_Elements/Group_15%3A_The_Nitrogen_Family/Chemistry_of_Nitrogen Nitrogen] (diakses ping 2 November 2015)</ref> Di [[Bumi]], elemén ieu minuhan antara 78 % tina [[atmosfer]] bumi jeung ku kituna mangrupa unsur bébas nu panglobana.{{fact}} Unsur Nitrogén kapanggih salaku komponén anu misah jeung [[udara]], ku [[dokter]] [[Daniel Rutherford]] ti [[Skotlandia]] dina taun [[1772]].<ref name="dua"/>
Nitrogén aya dina ampir sagala [[protéin]] jeung maénkeun peran penting dina kadua aplikasi [[biokimia]] jeung aplikasi [[industri]].<ref name="dua"/> Nitrogén ngabentuk iketan anu kuat sabab kamampuhanana pikeun ngabentuk beungkeutan rangkep tilu sorangan, jeung élemén séjén.{{fact}} Ku kituna, aya loba énérgi dina Nitrogén.<ref name="dua"/>
 
Nitrogén ti alam teu umumna nyampur jeung unsur lain saperti oksigén, hidrogén, boron, jeung sajabana. Pikeun misahkeun gas nitrogen ti gas lainna, kudu nganggo penyaring gas atawa gas separation. Salah satu produkna nyaéta activated alumina jeung molecular sieve. Industri anu [https://adysaputro23.blogspot.com/2020/11/0821-2742-4060-jual-activated-alumina.html jual activated alumina] di Indonesia salah sahijina Ady Gas di Jakarta.
 
==Sajarah==
2

éditan