Béda révisi "Tasawuf"

75 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Tasawuf''', ogé katelah '''sufismé''', nyaéta ajaran mistis dina Islam nu dicirikeun ku ajaran, ibadah ritual, jeung lembaga atikan husus, anu parantos lami kabentuk dina...)
 
m
'''Tasawuf''' ({{lang-ar|تصوف|tashawwuf}}), ogé katelah '''sufismé''' ({{lang-ar|صوفية|shufiyyah}}), nyaéta ajaran mistis dina [[Islam]], nu dicirikeun ku ajaranfilsafat, ibadah ritual, jeung lembaga atikan husus, anu parantos lami kabentuk dina sajarah kamekaran Islam. Tasawuf tiasa dianggap salaku bentuk sareng kristalisasi utami tina prakték mistik dina dunya Islam. Para palaku tasawuf parantos disebat "sufi".
894

éditan