Béda révisi "Tasawuf"

27 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
'''Tasawuf''' ({{lang-ar|تصوف|tashawwuf}}), ogé katelah '''sufismé''' ({{lang-ar|صوفية|shufiyyah}}), nyaéta ajaran mistis dina [[Islam]], nu dicirikeun ku filsafat, ibadah ritual, jeung lembaga atikan husus, anu parantos lami kabentuk dina sajarah kamekaran Islam. Tasawuf tiasa dianggap salaku bentuk sareng kristalisasi utami tina prakték mistik dina dunya Islam. Para palaku tasawuf parantos disebat "sufi".
 
== Rujukan ==
{{reflist}}
894

éditan