Béda révisi "Tasawuf"

1.399 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
m
+ruj
m
m (+ruj)
'''Tasawuf''' ({{lang-ar|تصوف|tashawwuf}}), ogé katelah '''sufismésufisme''' ({{lang-ar|صوفية|shufiyyah}}),<ref name="qamar">{{citation|url=https://books.google.com/books?id=t1ORAgAAQBAJ|title=Striving for Divine Union: Spiritual Exercises for Suhraward Sufis|author=Qamar-ul Huda|pages=1–4|publisher=RoutledgeCurzon|year=2003|isbn=9781135788438}}</ref> nyaéta ajaran mistis dina [[Islam]], nu dicirikeun ku filsafat, ibadah ritual, jeung lembaga atikan husus,<ref>Knysh, anuAlexander parantosD., lami“Ṣūfism kabentukand dinathe sajarahQurʾān”, kamekaranin: Islam.''Encyclopaedia Tasawufof tiasathe dianggap[[Qurʾān]]'', salakuGeneral bentukEditor: sarengJane kristalisasiDammen utamiMcAuliffe, tinaGeorgetown praktékUniversity, mistikWashington dinaDC.</ref> dunyaanu Islam.parantos Paralami palakukabentuk tasawufdina parantossajarah disebatkamekaran "sufi"Islam.<ref>
Compare:
{{cite book
| last1 = Nasr
| first1 = Seyyed Hossein
| author-link1 = Seyyed Hossein Nasr
| editor1-last = Chittick
| editor1-first = William C.
| editor1-link = William Chittick
| title = The Essential Seyyed Hossein Nasr
| url = https://books.google.com/books?id=0YQhoPEih04C
| series = The perennial philosophy series
| location = Bloomington, Indiana
| publisher = World Wisdom, Inc
| date = 2007
| page = 74
| isbn = 9781933316383
| access-date = 2017-06-24
| quote = Sufisme mangrupikeun diménsi ésotérik atanapi jero dina Islam [...] ésotérisme Islam, kumaha ogé [...] not exhausted by Sufism [...] tapi maniféstasi utami sareng kristalisasi anu paling penting sareng sentral dina ésotérisme Islam nu tiasa dipendakan dina Sufisme.
}}
</ref><ref>{{harvnb|Shah|1964–2014|p=30}}. "Numutkeun ka Idries Shah, Sufisme parantos aya ti saprak Adam and sareng inti tina sadaya agama, monotéisme atanapi henteu." See [[filsafat perenial]]</ref> Tasawuf tiasa dianggap salaku bentuk sareng kristalisasi utami tina prakték mistik dina dunya Islam. Para palaku tasawuf tiasa disebat "sufi".
 
== Rujukan ==
894

éditan