Béda révisi "Tasawuf"

469 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
| quote = Sufisme mangrupikeun diménsi ésotérik atanapi jero dina Islam [...] ésotérisme Islam, kumaha ogé [...] not exhausted by Sufism [...] tapi maniféstasi utami sareng kristalisasi anu paling penting sareng sentral dina ésotérisme Islam nu tiasa dipendakan dina Sufisme.
}}
</ref><ref>{{harvnb|Shah|1964–2014|p=30}}. "Numutkeun ka Idries Shah, Sufisme parantos aya ti saprak Adam and sareng inti tina sadaya agama, monotéisme atanapi henteu." Tingali [[filsafat perenial]].</ref> Tasawuf tiasa dianggap salaku bentuk sareng kristalisasi utami tina prakték mistik dina dunya Islam. Para palaku tasawuf tiasa disebat "sufi".<ref name=EI2>{{Cite encyclopedia|author=Massington, L.|author2=Radtke, B.|author3=Chittick, W.C.|author4=Jong, F. de.|author5=Lewisohn, L.|author6=Zarcone, Th.|author7=Ernst, C.|author8=Aubin, Françoise|author9=Hunwick, J.O.|date=2012|title=Taṣawwuf|encyclopedia= Encyclopaedia of Islam|edition=2nd|publisher=Brill|editor=P. Bearman|editor2=Th. Bianquis|editor3=C.E. Bosworth|editor4=E. van Donzel|editor5=W.P. Heinrichs|doi=10.1163/1573-3912_islam_COM_1188}}</ref>
 
== Rujukan ==
894

éditan