Béda révisi "Tasawuf"

364 bita ditambahkeun ,  6 bulan yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
}}
</ref><ref>{{harvnb|Shah|1964–2014|p=30}}. "Numutkeun ka Idries Shah, Sufisme parantos aya ti saprak Adam and sareng inti tina sadaya agama, monotéisme atanapi henteu." Tingali [[filsafat perenial]].</ref> Tasawuf tiasa dianggap salaku bentuk sareng kristalisasi utami tina prakték mistik dina dunya Islam.<ref name=EI2>{{Cite encyclopedia|author=Massington, L.|author2=Radtke, B.|author3=Chittick, W.C.|author4=Jong, F. de.|author5=Lewisohn, L.|author6=Zarcone, Th.|author7=Ernst, C.|author8=Aubin, Françoise|author9=Hunwick, J.O.|date=2012|title=Taṣawwuf|encyclopedia= Encyclopaedia of Islam|edition=2nd|publisher=Brill|editor=P. Bearman|editor2=Th. Bianquis|editor3=C.E. Bosworth|editor4=E. van Donzel|editor5=W.P. Heinrichs|doi=10.1163/1573-3912_islam_COM_1188}}</ref> Para palaku tasawuf tiasa disebat "[[sufi]]".<ref name=EI2/>
 
Dina sajarahna, ajaran tasawuf dibagi kana [[Tarékat|tarékat-tarékat]] anu ngagaduhan guru-guru (kalayan gelar ''wali'' atanapi ''mursyid''). Sacara umum, garis rundayan élmuna diklaim ngahontal ka Nabi [[Muhammad]] ngalangkungan [[Ali bin Abi Thalib|Ali bin Abi Tolib]], kajantenan [[Tarékat Naqshabandiyah|Naqshabandiyah]] anu ngalangkungan [[Abu Bakar]].
 
== Tempo ogé ==
894

éditan