Béda révisi "Pedang"

10 bita dipupus ,  1 tahun yang lalu
→‎Pedang: Menerkeun tata basa
m (wikidata interwiki)
(→‎Pedang: Menerkeun tata basa)
Tag: Éditan sélular Éditan sélulér Suntingan aplikasi Android
[[gambar:Espadon-Morges.jpg|thumb|right|80px|Pedang panjang [[Swiss]] ti abad ka-15 jeung abad ka-16]]
'''Pedang''' nyaéta sajinissajnis [[pakarang]] seukeut tur panjang. Pedang bisa mibanda dua sisi seukeut atawa ngan ukur hiji.
 
{{tarjamahkeun|Indonesia}}
 
'''Pedang''' biasana dijieun tina logam heurasteuas saperti beusi atawa wajabaja. Masing kitu aya ogé pedang anu dijieun tina [[emas]] anu dipaké minangka hihiashiasan hungkul. Pikeun latihan mah biasana sok maké pedang [[kayu]], masing maké pedang tina kayu ogé teu weléh wé bahaya. [[Pakarang]] anu sarua jeung pedang nyaéta tumbaktombak anu sok dipaké olehku séké sélér [[Indian]] anu réréhan [[Amerika tengah]] jeung [[kidul]] pas masih jaman kolonisasi [[ÉropahÉropa]].
 
==Sajarah Pedang==
78

éditan