Prasasti Bojong Salawé: Béda antarrépisi

taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP Suntingan seluler lanjutan
'''Prasasti Bojong Salawé'''
[[Gambar:Bojong Salawe 2020.jpg|jmpl|Prasasti Bojong Salawé]]
'''Prasasti Bojong Salawé''' nyaéta [[prasasti]] anu kapanggih dina gawir sisi [[Ci Tanduy]], kompléks makam Nyi Bara Ireng, deukeut Bojong Salawé, [[Cimaragas,_Cimaragas,_Ciamis|Désa Cimaragas,_Cimaragas,_Ciamis]], [[Cimaragas, Ciamis|Kacamatan Cimaragas]] [[Kabupatén Ciamis|Ciamis]]. Ku nu manggihanana, ieu prasasti dipindahkeun ka [[Situs Jambansari|Jambansari]], kompléks pajaratan [[Radén Adipati Aria Kusumadiningrat]], [[bupati]] [[Galuh]] ka-3 ([[1839]]–[[1886]]), Kampung Rancapetir, [[Ciamis, Ciamis, Ciamis| Désa Ciamis]]. Jangkungna 36 cm, lébar 50 cm jeung 36 cm.<ref>{{Cite journal|last=Nastiti|first=T. S.|last2=Djafar, H.|date=|title=Prasasti-Prasasti Dari Masa Hindu Buddha (Abad Ke-12-16 Masehi) Di Kabupaten Ciamis, Jawa Barat|url=http://purbawidya.kemdikbud.go.id/index.php/jurnal/article/view/P5%282%292016-3|journal=Purbawidya|doi=10.24164/pw.v5i2.115|pmid=|access-date=}}</ref>
[[Gambar:Komponen.jpg|jmpl|Komponen Prasasti]]
[[Gambar:Vocals.jpg|jmpl|A I U & Panjang]]
[[Gambar:Aksara U Panjang.jpg|jmpl|Aksara U Panjang]]
 
nyaéta [[prasasti]] anu kapanggih dina gawir sisi [[Ci Tanduy]], kompléks makam Nyi Bara Ireng, deukeut Bojong Salawé, [[Cimaragas,_Cimaragas,_Ciamis|Cimaragas,_Cimaragas,_Ciamis]], [[Cimaragas, Ciamis|Cimaragas]] [[Kabupatén Ciamis|Ciamis]]. Ku nu manggihanana, ieu prasasti dipindahkeun ka [[Situs Jambansari|Jambansari]], kompléks pajaratan [[Radén Adipati Aria Kusumadiningrat]], [[bupati]] [[Galuh]] ka-3 ([[1839]]–[[1886]]), Kampung Rancapetir, [[Ciamis, Ciamis, Ciamis| Désa Ciamis]]. Jangkungna 36 cm, lébar 50 cm jeung 36 cm.<ref>{{Cite journal|last=Nastiti|first=T. S.|last2=Djafar, H.|date=|title=Prasasti-Prasasti Dari Masa Hindu Buddha (Abad Ke-12-16 Masehi) Di Kabupaten Ciamis, Jawa Barat|url=http://purbawidya.kemdikbud.go.id/index.php/jurnal/article/view/P5%282%292016-3|journal=Purbawidya|doi=10.24164/pw.v5i2.115|pmid=|access-date=}}</ref>
 
==Rujukan==
12.053

éditan