Néktar: Béda antarrépisi

10 bita ditambahkeun ,  1 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(ngabaladah eusi)
 
mTidak ada ringkasan suntingan
'''Néktar''' atawa '''sari kembang''' Nyaéta ''cairan'' anu rasana amis kareueut tina dijero kembang mangsa keur mangkak ligar.<ref name="Nektar">{{Cite book|title =100 Fakta Unik Tumbuhan| last= Sayyida| first= Ayesha Sophie | coauthors =-| year= 2020|page=25|location=Jakarta| publisher=LAKSANA| isbn=9786024076900|url=https://books.google.co.id/books?id=7TLADwAAQBAJ&pg=PA18&dq=nektar+adalah&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiY_aDog4LvAhUgqksFHeXaD4MQ6AEwAnoECAQQAg#v=onepage&q=nektar%20adalah&f=false}}</ref> Néktar mangrupa bahan pi[[madu]]eun loba mibanda [[gula]] anu dipikaresep pisan ku rupa-rupa [[gegeremet]], ieu néktar dihasilkeun ku kelenjar nektar anu perenahna di dasar [[mahkota]] kembang (''perianthium''). Daék teu daék ieu gegeremet ngarayap ka jero pikeun nyeuseup nektar, dina waktu anu sarua awakna pagiling fisik jeung ''[[putik sari]]'' (''anthera'') ogé ''[[pistil]]'' .<ref name="Nektar1">{{Cite book|title =Lebah Madu (ed. Revisi)| last= Sarwono| first= B| coauthors =-| year= 2020|page=63|location=Jakarta| publisher=AgroMedia| isbn=9789793084022|url=https://books.google.co.id/books?id=Eavy8xes2EAC&pg=PA61&dq=nektar+adalah&hl=en&sa=X&ved=2ahUKEwiY_aDog4LvAhUgqksFHeXaD4MQ6AEwBXoECAcQAg#v=onepage&q=nektar%20adalah&f=false}}</ref>
 
Néktar merupamangrupa sumber kadaharan pikeun [[gegeremet]] jeung [[manuk]], dina tatanén nektar kacida penting tur loba mangpaatna. Lambaran mahkota anu katempo ku panon manusa ngan sakelir, sabenerna lamun di potrét ku ''film'' anu sénsitif kana cahaya UV bakal katempo mibanda gurat - gurat anu nuju ka dasar kembang ieu mangrupa cicirén ayana nektar dijero.<ref name="Nektar1"/> Ieu jadi pituduh pikeun gegeremet ayana néktar, sababaraha kembang ogé dipikaresep ku [[lalay]] jeung [[manuk]]. Sabalikna ogé, kembang anu kermangkak ogé butuh bantuan pikeun lumangsungna ''penyerbukan'' ''(polinasi abiotik)''.<ref name="Nektar1"/>
 
==Rupa-rupa néktar==
Néktar aya dua rupa: néktar ''floral'' jeung nektar ékstra ''floral''. Néktar ''floral'' dihasilkeunana tina ''kelenjar'' néktar, sedangkeun néktar ékstra ''floral'' dihasilkan tina tutuwuhan salian ti [[kembang]]. Néktar ékstra floral dipikaresep ku [[sireum]] dina waktu sarua sireum-sireum ieu ogé ngakanan [[gegeremet]] anu ngaruksak éta tutuwuhan.<ref name="Nektar1"/>
 
== Tutumbu ka luar ==
3.161

éditan